Una trentena d'entitats demanen que es retire el premi de les Corts a la defensora del lloguer de ventres

Les signants de la petició consideren "inacceptable" que una institució democràtica guardone una activista a favor dels úters de lloguer
25 març 2019 19:58h
Les entitats feministes consideren que estan "carregades de raó" per a demanar la retirada del premi a Amparo Morell. / @FRONTPV

VALÈNCIA. El premi entregat a Amparo Morell Bayarri per les Corts continua dividint el parlament valencià, amb el posicionament del PSPV, Compromís i Podem, d'una banda, i de Ciutadans, de l'altra. Però el debat ja no es limita als partits polítics, sinó que també s'han manifestat una trentena d'entitats feministes.

Així, aquest dilluns han presentat un escrit al president de les Corts, Enric Morera, demanant-li que es retire el premi entregat aquest divendres durant l'acte Les Corts de les Dones a Morell, que va intervindre com a representant de l'associació Son nuestros hijos, si bé havia estat presentada com a responsable del departament de finances d'Anexa Logística.

Les signants de la petició –entre les quals s'hi troben la Federació de Dones Progressistes, Mujeres Separadas y Divorciadas, Alanna, l'Asociación Clásicas y Modernas, AIG Castelló, FEPAIO, el Lobby Europeu de Dones i Dones d'Olocau– descriuen que divendres assistien, en principi, "a un acte feminista institucional" i que la indignació que motiva l'escrit va arribar quan Morell, la premiada a proposta de Ciutadans, va aprofitar el seu discurs d'agraïment "per a fer una defensa dels úters de lloguer, tot explicant la seua experiència personal quan va acudir a aquesta pràctica per poder satisfer el seu desig de ser mare".

Les entitats no volen entrar en el debat dels partits polítics –sobre si Ciutadans va fer trampa o no– però sí que consideren "inacceptable que reba un premi d'un parlament democràtic" una persona que representa una associació que fa activisme a favor dels úters de lloguer, "una forma d'explotació reproductiva de les dones i de consum patriarcal, on les dones es poden llogar o comprar de manera total o parcial i els bebés són comprats abans de nàixer".

A més, per a elles, el que defensa la premiada "col·lisiona amb els drets humans". Per tots eixos motius consideren que estan "carregades de raó" per a demanar la retirada del premi a Amparo Morell.

next