Trenzano assegura que la denúncia del PP per les ajudes al valencià busca "erosionar" el Botànic II

El director general de Política Lingüística compareix al jutjat per les ajudes atorgades per Educació a diverses empreses de comunicació pel foment de la llengua pròpia
9 juliol 2019 17:36h
Trenzano ha declarat com a investigador aquest dimarts, 9 de juliol, a la Ciutat de la Justícia. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, s'ha mostrat "molt tranquil" aquest dimarts després de declarar en qualitat d'investigat davant el jutge que investiga, en una causa iniciada arran d'una querella del PP, una presumpta falsedat documental per suposadament mentir quan va assegurar que s'havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dues empreses "vinculades a la família del president de la Generalitat, Ximo Puig".

Així ho ha manifestat aquest dimarts després de declarar al jutjat d'instrucció núm. 9 de València aquest alt càrrec de la Conselleria d'Educació, que ha afirmat que aquesta causa "forma part d'una estratègia del PP per a erosionar" el Consell.

El PPCV va presentar una querella, signada per la secretària general del partit, Eva Ortiz, contra Trenzano en considerar que aquest havia "mentit" en dir que s'havien fiscalitzat subvencions atorgades a les empreses Mas Mut Produccions i Comunicació dels Ports, que, segons el PP, "han rebut més de 400.000 euros en subvencions des del 2015 per a ajudes al foment del valencià sense cap mena de control". Aquestes dues empreses estan vinculades laboralment amb Francisco Javier Puig, germà del president de la Generalitat.

En un primer moment, el jutjat d'instrucció núm. 9 de València va decidir sobreseure el procediment en entendre que les manifestacions de Trenzano havien d'enquadrar-se "en l'àmbit de les declaracions amb caràcter polític, administratiu i més propi de la disputa política", el fòrum de tractament de la qual és la jurisdicció contenciosa administrativa.

No obstant això, la secció quarta de l'Audiència de València, després d'estudiar el recurs d'apel·lació presentat pel PPCV, va decidir revocar l'arxivament i ordenar la continuació de la causa.

Després de declarar durant més d'una hora, Trenzano ha atés els periodistes que l'esperaven a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, encara que ha advertit que, "per respecte a l'Administració de Justícia", no faria comentaris sobre la seua declaració.

Trenzano ha assegurat eixir "molt tranquil" de la seua compareixença davant el jutge i ha denunciat que aquest procediment "forma part d'una estratègia del PP per a erosionar" en primer lloc a ell mateix, a més de "a la Conselleria d'Educació i al Consell".

Així, únicament ha afegit: "He donat totes les explicacions, les mateixes que he pogut donar a les Corts Valencianes en la meua compareixença, al Tribunal Superior de Justícia i en totes les respostes que hem traslladat per escrit a la diputada del PP".

next