Tres-cents joves se citen a València per a traslladar al Parlament Europeu els seus posicionaments polítics

La 90a Sessió Internacional del Parlament Europeu dels Joves reunirà fins al 4 d'agost centenars de joves que debatran sobre polítiques d'igualtat, migració o clima
28 juliol 2019 19:19h
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, participarà aquest dilluns en la sessió internacional del Parlament Europeu, que se celebra a València.

VALÈNCIA. Des d'aquest dilluns, 29 de juliol, i fins al 4 d'agost, centenars de joves es reuneixen a València per a participar en la a 90a Sessió Internacional del Parlament Europeu dels Joves. Una trobada en la qual participaran més de 300 joves de 40 països d'Europa i que sota el lema 'Horitzó 2020', debatran sobre temes d'actualitat entorn del futur del continent, com la política d'asil, la igualtat de gènere, les polítiques mediambientals o la futura estabilitat de l'euro, entre d'altres.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, participarà aquest dilluns en la sessió internacional del Parlament Europeu, que se celebra a València, i on convidarà les persones participants a propiciar amb les seues propostes i les seues decisions "el canvi del model de societat actual per un model que garantisca un món sostenible amb un futur més esperançador".

Per a Oltra, la celebració d'aquest esdeveniment a València té una projecció de la ciutat i del País Valencià "com a terra hospitalària i d'acolliment, i com a referent dels principis i valors de la Unió Europea".

La vicepresidenta ha valorat aquesta classe de trobades perquè "fomenten l'esperit crític, l'intercanvi cultural, el pensament social i els grans ideals a través d'un debat en el qual es conviu amb altres cultures i s'abandonen estereotips".

En aquesta línia, ha valorat que "la mirada de la gent jove sobre molts problemes aporta en quasi totes les ocasions una visió innovadora i una perspectiva diferent", i ha assegurat el compromís de la Generalitat "d'estar molt atenta a les conclusions d'aquest congrés, als principals problemes que preocupen als més joves i a les solucions que plantegen".

El Congrés donarà lloc a una sèrie de resolucions que es treballaran en grups i comités i posteriorment s'enviaran al Parlament Europeu perquè els representants polítics tinguen en compte "el punt de vista dels joves", expliquen fonts del congrés.

"El Parlament Europeu dels Joves (EYP, per les seues sigles en anglés) és una de les organitzacions més dinàmiques d'Europa i actualment compta amb representació en 40 països europeus, entre els quals es forma una xarxa de més de 35.000 participants voluntaris", assenyalen les mateixes fonts.

next