Tres detinguts per estafar més de tres milions d'euros amb lloguers vacacionals

Els estafadors localitzaven en diferents plataformes de lloguer anuncis d'immobles per a copiar les seues fotos i publicar-les amb altres referències; després, es quedaven amb la mensualitat i la fiança dels clients enganyats
14 setembre 2019 14:40h
La Policia Nacional ha detingut a València tres persones per suposadament estafar més de tres milions d'euros amb lloguers vacacionals a més de 1.500 persones. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. La Policia Nacional ha detingut a València tres persones per, suposadament, estafar més de tres milions d'euros amb lloguers vacacionals a més de 1.500 persones.

Segons fonts policials, els detinguts com a presumptes autors dels delictes de falsificació documental, blanqueig de capitals, pertinença a grup criminal i estafa haurien utilitzat 20 identitats falses per a obrir 125 comptes bancaris on rebien les transferències de les seues víctimes.

S'ha realitzat un escorcoll domiciliari en el qual s'han intervingut 78 telèfons mòbils falsos que venien en plataformes d'Internet com a autèntics; un ordinador; 11.600 euros, i diversa documentació. A més, s'han bloquejat, en diversos comptes, fons per un valor de 51.000 euros.

Les investigacions van començar al maig, en tindre coneixement els agents de les irregularitats percebudes per una entitat bancària en diversos comptes d'una persona.

Durant les investigacions, la policia va esbrinar que la persona que havia obert els comptes utilitzava identitats falses i en elles rebia nombroses transferències fraudulentes tant estatals com internacionals, pel que sembla de lloguers vacacionals.

També van detectar la presència de més persones implicades dedicades a les estafes massives, que es dedicaven a traure diners en caixers automàtics i localitzaven en diferents plataformes de lloguer anuncis d'immobles per a copiar les seues fotos i publicar-les amb altres referències.

En el transcurs de les investigacions els policies van descobrir que els comptes estaven obrint-se pel sud de la demarcació de València, i es van detindre dues persones quan intentaven obrir un compte bancari a Gandia.

Posteriorment es va detectar la presència a València d'una altra persona integrant del grup, encarregada de realitzar els reintegraments en caixers automàtics, per la qual cosa va ser detinguda.

El modus operandi en aquests fets delictius és el següent: una vegada les persones interessades en els immobles es posen en contacte amb els suposats arrendadors, aquests els envien enllaços simulant ser pàgines web reals; quan la víctima està convençuda, se li proporciona un número de compte per a realitzar l'ingrés de la mensualitat més la fiança. Quan els delinqüents tenen en el seu poder els dipòsits de les víctimes, tallen tota mena de contacte amb elles.

Per a dur a terme aquestes estafes, s'empren el que es denominen muleros. Després de rebre les transferències del lloguer vacacional, retiren les quantitats o proporcionen a un altre component de l'organització una targeta bancària i el codi pin per a extraure els diners en un caixer.

Aquestes persones, a canvi d'una quantitat de diners i utilitzant documentacions falses, s'encarreguen d'obrir nombrosos comptes bancaris per a rebre les transferències de les víctimes.

Les investigacions continuen, amb l'objectiu d'aclarir totalment els fets, així com la possibilitat que apareguen noves víctimes.

next