Tres homes i dues dones embarassades, els cinc possibles casos valencians de listeriosi

Les cinc persones van comunicar als centres de salut que havien consumit carn entatxonada a Andalusia
27 agost 2019 16:35h
El protocol de Salut Públic consisteix en la realització d'una analítica i posteriorment un coprocultiu per a corroborar el resultat final. / IMATGE D'ARXIU GVA

VALÈNCIA. Els cinc casos sota sospita de listeriosi que estudia la Conselleria de Sanitat corresponen a tres homes i dues dones embarassades. Tres són de la demarcació de València i dues d'Alacant, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

Les dades de què disposa la Direcció General de Salut Pública reflecteixen aquest dimarts que hi ha cinc casos en investigació per simptomatologia compatible amb listeriosi després d'haver comunicat en els seus centres de salut haver consumit carn entatxonada a Andalusia, sense saber l'origen i marca del producte.

Davant aquests casos, Salut Pública activa el protocol corresponent que consisteix en la realització d'una analítica i posteriorment un coprocultiu per a corroborar el resultat final, del qual s'informarà una vegada siga definitiu.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja va indicar aquest dilluns que el País Valencià "no té cap risc", ja que la carn afectada no s'hi ha introduït ni comercialitzat.

No obstant això, sí que hi ha hagut persones, en concret una dotzena, que han acudit als seus centres de salut perquè han estat a Andalusia i han consumit carn entatxonada, encara que sense saber la marca, perquè els realitzaren anàlisis. D'aquests 12 casos, cinc ja han sigut descartats i en dos no es van arribar a fer les analítiques, que van remetre els possibles símptomes. Per tant, en queden cinc pendents de rebre els resultats.

next