Les Magues de Gener tornaran a desfilar pels carrers de València

Aquesta cercavila laica inspirada en la Segona República celebrarà la seua cinquena edició el pròxim 12 de gener
16 desembre 2019 11:01h
Les Magues de Gener simbolitzen a la Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Les tres Magues de Gener protagonitzaran una nova cavalcada el pròxim el 12 de gener de 2020. La Societat Coral el Micalet ultima els preparatius per a celebrar la cinquena edició de la Festa de la Infància amb una expressió cívica, festiva i multicultural per a celebrar amb tots els xiquets el solstici d'hivern. 

La Cavalcada de la Festa de la Infància tindrà el mateix recorregut que en anys precedents: començarà en el Parterre a les 11.30h i seguirà pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on finalitzarà després d'uns breus discursos de les protagonistes des del consistori.

En aquesta festa participaran més de 30 organitzacions culturals de diverses comarques. La Societat Coral ha animat també a que s'unisquen les colles de dolçaina i tabal, batukades, muixerangues, grups de dansa, bandes de música, formacions musicals, gegants i cabuts, i altres associacions. 

Les Magues de Gener simbolitzen la Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat en una cavalcada laica inspirada en el corpus infantil de la que va celebrar el Ministeri d'Instrucció Pública i Belles Arts el 1937 per als menors refugiats i evacuats. València va ser la capital provisional d'Espanya des de novembre de 1936 fins a octubre de l'any següent, després del trasllat, des de Madrid, del govern de la II República.

El Micalet presentarà pròximament les tres dones que encarnaran en aquesta edició les Magues de Gener i informarà de les diverses iniciatives culturals que es duran a terme en el marc de la Festa de la Infància que organitza l'entitat des de 2016. 

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, convida "totes les famílies a aquesta consolidada celebració per la llibertat, la tolerància i el respecte". Pardiñas subratlla que "la Festa de la Infància ve a sumar alegries, amb esperit festiu i solidari, que volem compartir amb les xiquetes".

Per la seua banda, Cristina Escrivà, coordinadora del projecte i membre de la junta directiva de la societat, manifesta l'agraïment per "l'interés i il·lusió que ha suscitat aquesta iniciativa inclusiva en totes les edicions, i la col·laboració i compromís de totes les formacions que la fan possible amb la seua participació i suport".

Activitats culturals

El Micalet presentarà, demà 17 de desembre a les 20h, el llibre Cançons laiques 2, en el qual participaran els 15 poetes que han col·laborat en aquest treball que inclou un disc amb diverses cançons infantils. Així mateix, l'entitat també inaugurarà, demà a la seu, l'exposició La màgia de la infància, amb fotografies de Miquel Gómez Sahuquillo i comissariada per Cristina Escrivà i Francesc Piera. Aquestes són dos de les activitats culturals que jalonen la Festa de la Infància, que culmina amb la cavalcada el 12 de gener.

next