Hui, dissabte 10 de febrer, estan convocades accions contra la precarietat a més de cinquanta ciutats del País Valencià i de l’estat espanyol. La convocatòria està feta per l’espai unitari, obert i transversal: ‘No + precarietat’, que es va constituir el passat 13 de gener a Madrid. Allà, un grup nombrós d’activistes socials i sindicals, entre els quals figurava una representació de la Intersindical Valenciana, va decidir convocar una primera mobilització coincidint amb el sisè aniversari de la reforma laboral aprovada pel govern de M. Rajoy.

Les reformes laborals i de les pensions (2011 i 2013), les polítiques d’austeritat i les retallades, la reducció dels salaris, l’atac als drets socials i laborals, la reducció de les prestacions socials o la privatització dels serveis públics han afectat molt negativament les treballadores i treballadors i el conjunt de la societat.

Per això, des de la Intersindical Valenciana, hem estat impulsant diverses plataformes unitàries, com ara ‘No + precarietat’, per coordinar una resposta global a les contínues agressions que estem patint per les polítiques neoliberals. Nosaltres considerem que cal posar en el centre del debat polític l’eix social, la millora de les condicions de vida de les dones i homes, la gent jove, les persones pensionistes, nouvingudes, autònomes i molts altres col·lectius socials del nostre País.

Les convocatòries del 10F responen a la voluntat de nombrosos col·lectius socials i de milers de persones activistes que volem acabar amb l’atur, la precarietat i l’exclusió social, volem un treball estable i ben pagat, unes pensions, un habitatge i una vida digna en una societat on no hi haja desigualtats socials ni pobresa: volem una societat lliure i igualitària.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana, fem una crida a totes i tots per a participar en les accions del 10F, que són un pas més en les mobilitzacions socials i laborals per a acabar amb la precarietat social, laboral, energètica i sanitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa