El Tribunal de Comptes cita Puigdemont, Junqueras i 27 càrrecs del govern català per les despeses de l'1-O

La data fixada és el 28 de gener i les persones requerides podran enviar un representant en nom seu
28 novembre 2019 10:39h
El tribunal ja va tancar fa mesos la fase preliminar del procés una vegada va concloure que existien indicis d'irregularitat en l'ús de diners públics del govern català. / PERE FRANCESCH, ACN

BARCELONA (ACN). El Tribunal de Comptes ha citat per al 28 de gener l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, l'exvicepresident del govern català Oriol Junqueras i 27 càrrecs i excàrrecs més per les despeses de l'1-O. Els citats hi podran enviar un representant en nom seu. 

En concret, la notificació els cita per a fer la "liquidació provisional" després de les denúncies presentades per Societat Civil Catalana, Advocats Catalans per la Constitució i la Fiscalia. Entre les persones requerides pel Tribunal de Comptes hi ha els exmembres del govern a la presó i a l'exili, així com Carles Mundó, Meritxell Borràs, Neus Munté, Santi Vila i Amadeu Altafaj, entre d'altres. Els citats poden presentar al·legacions i aportar documents, a més d'interposar un recurs en un termini de cinc dies.

La resta de citats són Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Jaume Mestre, Antoni Molons, Joaquim Nin, Eva Pardo, Teresa Prohias, Albert Royo, Jordi Sierra, Francesc Sutrías, Josep Vidal, Rosa Vidal i Aleix Villatoro.

El tribunal ja va tancar fa mesos la fase preliminar del procés una vegada va concloure que existien indicis d'irregularitat en l'ús de diners públics del govern català. El següent pas és redactar l'acta de liquidació provisional, que determinarà les quantitats i els autors de la suposada malversació, i això anirà seguit de l'activació d'un embargament de béns preventiu.

next