El Tribunal de Comptes dona cinc dies a l'EMT per a presentar al·legacions després d'obrir diligències

El grup municipal de Ciutadans va presentar una denúncia pel frau de 4 milions d'euros en l'empresa pública
9 novembre 2019 12:12h
"És fonamental que el Tribunal de Comptes dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l'EMT", ha asseverat Giner en un comunicat. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EP). El Tribunal de Comptes ha donat a l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València un termini de cinc dies per a presentar al·legacions, després d'obrir diligències preliminars per la denúncia presentada pel grup municipal de Ciutadans en relació amb el frau informàtic que va suposar la desviació de quatre milions d'euros de diners públics.

Així ho ha explicat aquest dissabte el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, que ha detallat que entre les funcions del Tribunal de Comptes està la de 'l'enjudiciament comptable'. "És fonamental que el Tribunal de Comptes dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l'EMT", ha asseverat Giner en un comunicat.

També ha criticat que l'alcalde de València, Joan Ribó, "ha evitat en tot moment depurar responsabilitats polítiques, malgrat que l'EMT ha perdut 4 milions de diners públics".

Giner ha remarcat que el seu grup exigirà en la sessió plenària de dijous vinent el cessament del secretari assessor de l'EMT, a més del cessament del gerent de l'entitat i de la directora de l'àrea de gestió. Sobre la moció que la formació taronja portarà al ple municipal, el portaveu ha destacat que el seu grup també reiterarà la seua petició d'intervindre la gestió economicofinancera de l'EMT a través dels òrgans propis de l'Ajuntament. "L'EMT ha d'acabar la seua deriva de gestió; els habilitats nacionals de l'Ajuntament de València han de prendre les regnes", ha conclòs.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next