El Tribunal de Comptes desestima la demanda contra les exconselleres Johnson i Miró per la compra de Valmor

La Generalitat haurà de pagar les costes del procés judicial
12 juny 2019 17:42h
Aquesta causa va tindre el seu origen en una denúncia presentada per Compromís al setembre del 2013, que es va transformar posteriorment en una reclamació de reintegrament instada per la Generalitat. / EFE

VALÈNCIA. El Tribunal de Comptes ha desestimat íntegrament la demanda interposada per la Generalitat contra les exconselleres Dolores Johnson i Trinidad Miró i contra quatre exalts càrrecs del Consell per la compra per un euro de l'empresa privada que va organitzar la Fórmula 1 a València, Valmor Sports, i la consegüent assumpció d'un deute pròxim als 24 milions.

Segons consta en la sentència, a la qual ha tingut accés EFE, es condemna la Generalitat i l'empresa pública Circuito del Motor al pagament de les costes processals per haver-se desestimat les seues pretensions "sense que s'aprecie que l'assumpte presentava seriosos dubtes de fet o de dret que justifiquen la no imposició d'aquestes".

Aquesta causa va tindre el seu origen en una denúncia presentada per Compromís al setembre del 2013, que es va transformar posteriorment en una reclamació de reintegrament instada per la Generalitat, a través de l'empresa pública Circuito del Motor i per la qual l'Administració reclama el pagament d'eixos 24 milions a Johnson, José Miguel Escrig, Julio García, Blanca Tomás i Luis Lobón.

Subsidiàriament, la Generalitat reclamava 14,6 milions a aquestes mateixes persones i a l'exconsellera Trinidad Miró –presidenta del consell d'administració de Circuito del Motor del 2007 al 2011– per les despeses no pagades per Valmor Sports a Circuit del Motor per l'organització de la Fórmula 1 del 2008, el 2009 i el 2010.

next