El Tribunal de Comptes investigarà el frau de l'EMT arran d'una denúncia presentada per Ciutadans

La formació taronja considera "fonamental" que aquest òrgan col·legiat dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l'empresa pública
5 novembre 2019 11:30h
El portaveu municipal de Ciutadans, Fernando Giner, ha qualificat en un comunicat de "fonamental" que el Tribunal de Comptes resolga "si existeix responsabilitat comptable per part dels gestors de l'EMT" i ha recordat que les auditories de l'empresa van revelar "nombroses fallades de gestió de l'organisme". / ANA ESCOBAR, EFE

VALÈNCIA (EFE). El Tribunal de Comptes obrirà una investigació sobre la responsabilitat comptable dels gestors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València pel frau de 4 milions d'euros, arran d'una denúncia presentada pel grup municipal de Ciutadans.

El tribunal assenyala en el seu escrit, amb data del passat 24 d'octubre, que la denúncia ha sigut traslladada a la secció d'enjudiciament, perquè, una vegada siga nomenat el delegat instructor, es duga a terme la corresponent investigació.

El portaveu municipal de Ciutadans, Fernando Giner, ha qualificat en un comunicat de "fonamental" que el Tribunal de Comptes resolga "si existeix responsabilitat comptable per part dels gestors de l'EMT" i ha recordat que les auditories de l'empresa van revelar "nombroses fallades de gestió de l'organisme".

Giner lamenta que, malgrat això, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i els directius de l'empresa "van continuar amb la seua gestió completament absurda i irresponsable que va desembocar en el robatori de quatre milions de diners públics".

El portaveu municipal de la formació taronja ha explicat que entre les funcions del Tribunal de Comptes està la de "l'enjudiciament comptable", reconeguda per l'article 136 de la Constitució Espanyola. Per això, considera "fonamental" que el Tribunal de Comptes dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l'EMT.

next