El Tribunal de Comptes jutjarà a l'abril les exconselleres Miró i Johnson per la compra de Valmor

També seran jutjats quatre exalts càrrecs del Consell de Fabra per l'adquisició per un euro de l'empresa privada que va organitzar la Fórmula 1 a València
7 febrer 2019 17:54h
Aquest judici, en el qual hauran de comparéixer els sis demandats i tretze testimonis, s'ha assenyalat per a quatre sessions. Concretament, els dies 4, 5, 11 i 12 d'abril.

VALÈNCIA. El Tribunal de Comptes té previst jutjar a l'abril les exconselleres Trinidad Miró i Dolores Johnson i altres quatre exalts càrrecs del Consell d'Alberto Fabra per la compra per un euro de l'empresa privada que va organitzar la Fórmula 1 a València, Valmor Sports, i la consegüent assumpció d'un deute pròxim als 24 milions d'euros.

Segons ha confirmat el Tribunal de Comptes a EFE, aquest judici, en el qual hauran de comparéixer els sis demandats i tretze testimonis –entre ells, l'expresident Fabra i l'exvicepresident José Císcar–, s'ha assenyalat per a quatre sessions. Concretament, els dies 4, 5, 11 i 12 d'abril.

Aquesta causa té l'origen inicial en una denúncia presentada per Compromís al setembre del 2013, que es va transformar posteriorment en una reclamació de reintegrament instada per la Generalitat, a través de l'empresa pública Circuit del Motor.

L'Administració valenciana reclama el pagament d'eixos 24 milions a Dolores Johnson, José Miguel Escrig, Julio García, Blanca Tomás i Luis Lobón. 

Subsidiàriament, la Generalitat reclama 14,6 milions a aquestes mateixes persones i a l'exconsellera Trinidad Miró, presidenta del Consell d'Administració de Circuit del Motor del 2007 al 2011, per les despeses no pagades per Valmor Sports a Circuit del Motor per l'organització de la Fórmula 1 del 2008, 2009 i 2010. 

next