El Tribunal Europeu de Drets Humans desestima la demanda de Valtònyc per la condemna d'Espanya

El raper resideix actualment a Brussel·les, on s'enfronta a una ordre europea de detenció que continua a l'espera de la decisió dels tribunals belgues sobre l'extradició
19 novembre 2019 11:13h
La defensa del cantant atribueix el rebuig a tràmit a "qüestions relatives a la via interna", tot i que admet que no els han comunicat les causes. Imatge d'arxiu. / NATÀLIA SEGURA, ACN

BRUSSEL·LES (ACN). El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha desestimat el recurs de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, contra la condemna d'Espanya a tres anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme. Un jutge de l'alt tribunal d'Estrasburg va declarar inadmissible el cas l'11 de juliol, segons fonts del tribunal. 

La defensa del cantant atribueix el rebuig a tràmit a "qüestions relatives a la via interna", tot i que admet que no els han comunicat les causes. Si es confirma aquesta opció, implicaria que el tribunal encara veuria possible recórrer contra la condemna a l'estat espanyol. El TEDH només accepta entrar en el fons d'un cas sempre que el demandant haja esgotat totes les vies de recurs al seu país.

Després que el maig del 2018 el Constitucional rebutjara el seu recurs contra la sentència de l'Audiència Nacional, el raper va presentar la demanda al tribunal amb seu a Estrasburg a l'octubre al·legant que l'estat espanyol havia vulnerat la seua llibertat d'expressió en condemnar-lo a tres anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces.

Valtònyc actualment resideix a Brussel·les, on s'enfronta a una ordre europea de detenció que continua a l'espera de la decisió dels tribunals belgues sobre l'extradició. El cas de la seua euroordre està paralitzat al Tribunal d'Apel·lació de Gant, que està pendent de la resolució d'una pregunta prejudicial enviada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l'aplicació la llei espanyola sobre enaltiment del terrorisme a l'hora d'avaluar com s'implementa l'euroordre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next