El Tribunal de Justícia europeu fixa per al 16 de setembre la vista sobre el cas de l'euroordre de Valtònyc

L'Estat reclama el cantant perquè complisca una pena de presó de tres anys i mig per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les seues cançons
27 agost 2019 16:50h
El Tribunal d'Apel·lació de Gant està a l'espera de l'opinió de Luxemburg per a pronunciar-se sobre la petició d'extradició d'Espanya. / ACN 

VALÈNCIA. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha fixat per al 16 de setembre la vista oral sobre l'euroordre de l'Estat contra el cantant Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, segons ha pogut confirmar l'ACN.

Les parts implicades estan citades a les 14.30 hores d'aquest dia al tribunal amb seu a Luxemburg per presentar les seues al·legacions sobre el cas. La petició d'extradició emesa per Espanya està paralitzada al Tribunal d'Apel·lació de Gant, a Bèlgica. Aquest va plantejar el novembre del 2018 dues qüestions prejudicials al TJUE davant dels dubtes que tenia sobre l'aplicació de l'ordre europea de detenció pel delicte d'enaltiment del terrorisme, un dels tres que consten en l'euroordre contra Valtònyc.

Una vegada se celebre la vista, l'advocat general de l'alt tribunal haurà de donar la seua opinió sobre el cas. Segons fonts del tribunal aquest podria tardar "un parell de mesos" a pronunciar-se i, a partir d'aleshores, els magistrats emetrien la sentència en dos o quatre mesos. Quan Luxemburg es pronuncie, els jutges de Gant hauran de decidir sobre l'extradició de Valtònyc basant-se en l'opinió del TJUE.

El cas de Valtònyc

L'Estat reclama el cantant per a complir una pena de presó de tres anys i mig pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet. Sobre els altres dos delictes, a banda d'enaltiment del terrorisme, que consten en la petició espanyola perquè Bèlgica entregue Valtònyc, el Tribunal d'Apel·lació no s'ha pronunciat, ja que per ara s'ha centrat en el primer.

next