El tribunal preveu que el judici de l'1-O quede vist per a sentència l'11 de juny

Els acusats tindran un últim torn de paraula de vora 15 minuts
23 maig 2019 14:26h
Aquesta setmana s'està fent la fase pericial, que podria acabar aquest mateix dijous o, com a molt, dilluns,  27 de maig. / POOL EFE

MADRID. El tribunal de l'1-O preveu que el judici que se celebra al Suprem quede vist per a sentència l'11 de juny, segons va traslladar el president del tribunal, Manuel Marchena, a les defenses en una comunicació informal aquest dimecres. D'aquesta manera, el judici haurà durat 4 mesos, ja que va començar el 12 de febrer. 

Una vegada acabe la fase pericial –que ja està en marxa– i la documental –prevista per a la setmana que ve–, el tribunal preveu que els informes de les tres acusacions –la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox– es facen el dia 3 de juny i deixar un parèntesi d'uns dies abans que les defenses presenten els seus. Aquests informes començaran el dilluns 10 de juny i es preveu que el dimarts 11 els acusats puguen exercir el seu dret a l'última hora, amb un termini de vora 15 minuts cadascun.

Acabats ja els 422 testimonis que han passat per davant del tribunal, aquesta setmana s'està fent la fase pericial, que podria acabar aquest mateix dijous o, com a molt, dilluns, 27 de maig. A partir d'eixe moment, començarà la fase documental, que es farà entre dilluns i dimecres de la setmana vinent. Es tracta de la fase en què està previst que es puguen veure els vídeos aportats a la causa. Les defenses ja han facilitat les rutes dels vídeos que volen que es reproduïsquen i el tribunal ja els ha avisat que no permetrà cap contextualització.

El 3 de juny es faran els informes de les acusacions i, posteriorment, s'obrirà un parèntesi d'alguns dies abans que ho facen les defenses. Alguns advocats defensors, com ara Andreu van den Eynde, havien presentat un escrit al tribunal demanant que els deixara uns dies de marge per a poder preparar els seus informes després d'escoltar les acusacions.

next