El primer videojoc de pilota valenciana es presenta en societat

Trinquet reprodueix l'escenari del joc de Pelayo i aporta la possibilitat de jugar amb 9 jugadors de referència pertanyents a diferents èpoques històriques
20 febrer 2019 19:41h
Captura de pantalla del joc Trinquet. / @Puchol_II

VALÈNCIA. Amb el grup Tardor posant la banda sonora, aquest dimecres al Centre del Carme de València s'ha presentat el videojoc Trinquet. Ho ha fet amb la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà. 

Una taula-debat ha plantejat la manera d'innovar a partir de la tradició, amb la presència de Mar Mestre Cervera, directora de Comunicació i Experiència de Clients de Caixa Popular; el pilotari Puchol II; Albert Arnau Espinosa, cap de servei d'Innovació i Nous Formats d'À Punt Mèdia, i Helena Malonda, professora d'Educació Secundària vinculada al món de la pilota. Tots ells han sigut moderats pel periodista Vicent Molins.

L'acte ha servit de punt de partida per a presentar Trinquet, un videojoc multilingüe de pilota valenciana en la modalitat d'escala i corda per a mòbils i tauletes. Disponible en App Store i Google Play, reprodueix l'escenari del joc del trinquet de Pelayo de la ciutat de València però també s'incorporaran la resta de trinquets on es practica la pilota valenciana –incloent el de la comunitat de valencians de San Juan, a l'Argentina– en successives versions.

Trinquet aporta la possibilitat de jugar amb 9 jugadors de referència pertanyents a diferents èpoques històriques adequadament caracteritzats i amb un personatge amb característiques físiques configurables per l'usuari i que per defecte és femení per tal d'incorporar la dona a un món tradicionalment masculí.

Es tracta d'un joc multilingüe en valencià, anglés, espanyol, francés i neerlandés. Addicionalment, Trinquet inclou materials formatius orientats al seu ús auxiliar com a material docent sobre la història, varietats i regles del nostre esport, així com un bloc amb lèxic característic i un joc tipus test per a reforçar l'aprenentatge i fixació d'aquestos continguts.

La proposta del videojoc és el resultat de la col·laboració de Caironat, 2i2quatre i Sobil Ventures, empreses amb l'experiència i la implantació necessàries per a garantir l'èxit del projecte, i d'importants agents dins del món de la pilota, com són el Club de Pilota JVRC Nel de Murla, el diari digital PilotaVeu i la revista Ferida, per assegurar la fidelitat i vinculació amb l'esport valencià.

next