El cadàver trobat al mar a Peníscola podria ser un home que figurava com a desaparegut

La troballa es va produir en les primeres hores del matí d'aquest diumenge
10 juny 2019 14:40h
El cos es va localitzar prop del seu vehicle, que va ser trobat un dia abans submergit en l'aigua, després de suposadament haver-se precipitat per un penya-segat. / GUÀRDIA CIVIL

CASTELLÓ DE LA PLANA. El cadàver trobat al mar durant el matí d'aquest diumenge al Parc Natural de la Serra d'Irta, al terme municipal de Peníscola (el Baix Maestrat), podria correspondre a un home de 53 anys i nacionalitat francesa la desaparició del qual va ser denunciada el passat 27 de maig, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat. 

El cos es va localitzar prop del seu vehicle, que va ser trobat un dia abans submergit en l'aigua, després de suposadament haver-se precipitat per un penya-segat.

El passat dia 6 de juny, a la Zona de Pebret de Peníscola, es va localitzar una carpeta que contenia la documentació d'un vehicle pertanyent a un home de nacionalitat francesa, de 53 anys i veí de Peníscola, la desaparició del qual va ser denunciada el passat 27 de maig en dependències de la caserna de la localitat.

L'home havia abandonat el domicili en el seu vehicle particular i no havia tornat posteriorment. Les gestions de cerca havien resultat infructuoses.

El dia 8 de juny es va sumar a l'operatiu de cerca el Servei Aeri de la Guàrdia Civil, que va localitzar a la zona de Torre Badum un vehicle submergit, que podria ser el turisme del desaparegut.

Com que no podien accedir-hi per via terrestre a causa de la dificultat del terreny escarpat i rocós, es va activar al Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), encara que no es va poder arribar al lloc on es trobava el vehicle pel mal estat del mar. Per això, es van posposar les tasques de rescat fins a l'endemà.

Cap a les 10.00 hores del 9 de juny, després de millorar les inclemències marítimes, va ser localitzat per part dels GEAS el cos sense vida d'un home sobre unes roques pròximes al vehicle.

Després d'aquests fets, el cadàver va ser traslladat pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Castelló al Port Pesquer de Peníscola, on, després de realitzar el corresponent alçament judicial, va ser portat a l'Institut Anatòmic Forense de Castelló.

Realitzades gestions per part dels guàrdies civils actuants, tot indica que el cos localitzat pot correspondre a l'home desaparegut el passat 27 de maig.

next