Trump, Franco i els pactes postelectorals de Pedro Sánchez, protagonistes de les Fogueres d'Alacant

Els ninots es reduiran a cendra la mitjanit de dilluns a dimarts durant la tradicional 'cremà' 
22 juny 2019 12:06h
Entre els ninots que són centre de la ironia i que quedaran reduïts a cendra, hi ha el de Donald Trump, que apareix inconfusible amb el seu groc tupé i vestit a l'estil Napoleó. / EFE

ALACANT. El poder militar de Donald Trump, la polèmica pel trasllat de les restes del dictador Francisco Franco i els pactes postelectorals de Pedro Sánchez protagonitzen la crítica satírica dels ninots que acompanyen les Fogueres d'Alacant.

Un total de 182 monuments, la meitat adults i la meitat infantils, es reparteixen de llarg a llarg de la ciutat durant aquests dies abans que, la mitjanit de dilluns a dimarts, siguen 'víctimes' del foc durant la tradició de la cremà.

Entre els ninots que són centre de la ironia i que quedaran reduïts a cendra, hi ha el de Donald Trump de la Foguera del Polígon de Sant Blai, on apareix inconfusible amb el seu groc tupé i vestit a l'estil Napoleó sobre un polp que estén els seus tentacles damunt d'un míssil.

Franco sembla ressuscitar en la Foguera de la Diputació d'Alacant i somriu tombat 'cara al sol' sobre una hamaca amb els colors roig i groc mentre llig el llibre Manual de resistencia, del seu 'amic' Pedro Sánchez.

També el líder socialista apareix en multitud de fogueres, per exemple com un sultà gaudint de l'espectacle del ball de les seues odalisques: Albert Rivera, Oriol Junqueras i Pablo Iglesias. També hi ha Pablo Casado i, ben a prop, Santiago Abascal.

En la Foguera d'Alfons El Savi estan els líders polítics al voltant d'una taula com si foren els personatges de Joc de Trons sota el tron de ferro que ocupa Felip VI, mentre que al monument de Sèneca Autobusos es representa 'el trifachito' i 'els progresitos'.

Als monuments hi apareixen altres personatges populars com Isabel Pantoja o el diputat socialista Pedro Duque, així com ninots de banquers i obrers. A més, en la Foguera de Gabriel Miró s'observa una pastera que mostra el drama que arriba cada vegada més sovint a les platges alacantines.

Fer 'l'agost' al juny

S'estima que les Fogueres d'Alacant mouen al voltant d'un milió de persones al llarg d'una setmana, la qual cosa genera un moviment econòmic xifrat en uns 130 milions d'euros. La despesa mitjana diària per visitant se situa en vora 100 euros, sobretot en l'allotjament i el sector hostaler, que viu aquests dies el seu autèntic 'agost'.

Cada dia a les 14 hores se celebra un dels espectacles més seguits i volguts per la població alacantina i pels turistes: les mascletaes a la plaça dels Estels.

next