El TSJC condemna Torra a un any i mig d'inhabilitació per desobeir la JEC sobre els llaços grocs

El tribunal també estableix que el president català haurà de pagar 30.000 euros de multa
19 desembre 2019 11:32h
Quim Torra és el primer president de la Generalitat de Catalunya jutjat i inhabilitat mentre ocupa el càrrec.GERARD ARTIGAS

BARCELONA (ACN). El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que ordenaven retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat i de la resta d'edificis públics en període electoral. També ha establit que haurà de pagar 30.000 euros de multa. 

La Fiscalia demanava un any i huit mesos d'inhabilitació, mentre que l'acusació popular, exercida per Vox, en reclamava dos. El TSJC va jutjar Torra per un delicte de desobediència o subsidiàriament per un de denegació d'auxili per no acatar inicialment les ordres de la JEC. És el primer president de la Generalitat de Catalunya jutjat i inhabilitat mentre ocupa el càrrec.

next