Tsunami Democràtic dona alternatives per a evitar el bloqueig de l'Audiència Nacional a la seua web

El jutge investiga l'organització per un possible delicte de terrorisme
18 octubre 2019 17:55h
El magistrat que investiga el Tsunami Democràtic és el mateix que instrueix la causa contra els CDR empresonats. / ACN

BARCELONA (ACN). L'Audiència Nacional investiga el Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme, segons han confirmat a l'ACN fonts jurídiques. El titular del jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha ordenat a la Guàrdia Civil el tancament de les pàgines web de l'organització, tot i que se n'han creat d'alternatives per a saltar-se el bloqueig.

El magistrat que investiga el Tsunami Democràtic és el mateix que instrueix la causa contra els CDR empresonats, que tenen una "qualificació similar", segons les mateixes fonts. El mateix jutge ha emés una ordre a la Guàrdia Civil perquè tanque les webs de Tsunami Democràtic, i el cos policial ha identificat les pàgines i ha donat l'ordre perquè els servidors que estan donant suport a aquestes webs deixen de fer-ho, segons fonts de l'institut armat. Tanmateix, la pàgina web de l'organització segueix funcionant amb un nou domini.

I és que, poc després de l'ordre de tancament, Tsunami Democràtic ha donat una alternativa per a evitar el bloqueig que ha causat el tancament de la seua web. En un missatge al seu canal de Telegram, ha recomanat als seus 336.300 seguidors que es descarreguen la seua aplicació, que consulten un nou domini (democratictsunami.eu) i que utilitzen sistemes VPN, que proveeixen connexions totalment segures entre xarxes locals.

Alhora, han dit que per a saltar-se el bloqueig és útil descarregar-se l'aplicació '1.1.1.1 Faster & Safer Internet'. Tsunami Democràtic ha considerat que la decisió de l'Audiència Nacional mostra que "la censura" ha començat "igual que a l'1-O", quan es van tancar múltiples webs relacionades amb el referèndum.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next