Tudi Torró, escollida nova acadèmica de l'AVL per a cobrir la vacant de Carme Miquel

La seua activitat professional, divulgadora i "compromesa en la defensa de la llengua i la cultura" és la raó perquè l'ens normatiu l'haja triada
8 novembre 2019 13:52h
El ple de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha elegit aquest divendres, per 18 vots a favor i un en blanc, la mestra i filòloga Maria Virtuts com a nova acadèmica. / AVL

VALÈNCIA (EP) El ple de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha elegit aquest divendres, per 18 vots a favor i un en blanc, la mestra i filòloga Maria Virtuts –Tudi– Torró Ferrero (Ontinyent, 1955) com a nova acadèmica de la institució normativa de la Generalitat Valenciana per a cobrir la vacant de Carme Miquel, que va morir el mes de juny passat.

Segons ha informat l'AVL en un comunicat, abans de la votació l'acadèmica i professora de la Universitat d'Alacant (UA) Maribel Guardiola ha defensat la candidatura de Tudi Torró, presentada amb l'aval de 13 dels 25 membres de la institució. En la seua intervenció, ha destacat els seus mèrits com a "referent docent, pedagògic i cívic al llarg de tot el nostre territori".

L'activitat de la nova acadèmica ha estat sempre relacionada amb l'ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa. A llarg de la seua carrera professional, Torró ha ocupat diferents càrrecs tant en la UA com en la Conselleria d'Educació, on va ser directora territorial d'Alacant fins a la seua jubilació aquest mateix any.

L'experiència docent de Tudi Torró s'ha vist reflectida en la publicació de llibres i materials educatius per a Primària i Secundària, treballs que han servit "de referència" a molts mestres i pedagogs. A més, la nova acadèmica ha sigut guardonada amb el Premi Federació Escola Valenciana, el Jaume I d'Elx, el Vicent Ventura o el Joan Baptista Basset, entre d'altres.

La seua activitat professional, divulgadora, "compromesa en la defensa de la llengua i la cultura" ha permés a l'AVL considerar-la "mereixedora d'ocupar un lloc en l'ens normatiu". En paraules de l'acadèmica Maribel Guardiola en la sessió plenària, la seua incorporació i vàlua aportarà "un plus de reconeixement social" a la institució acadèmica.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next