Turisme creu que 2020 serà un any "dinàmic" després de la consolidació de la destinació en 2019

Colomer assegura que el País Valencià ha aguantat bé la recuperació de competidors com Turquia i Egipte
2 desembre 2019 13:48h
El secretari autonòmic ha recordat que els pressuposts de la Generalitat 2020 inclouen un conveni singular amb Alacant. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA (EP). El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha opinat que les perspectives presenten el 2020 com un any "dinàmic" en què s'haurà de continuar "treballant" després d'un 2019 en el qual s'ha consolidat la destinació País Valencià després d'"un temps de creixement". 

Colomer ha incidit que enguany han tornat "les principals destinacions competidores", en referència a Turquia o Egipte, i "malgrat eixe retorn" s'ha mantingut "amb molta consistència" la capacitat d'"atraure" i "fidelitzar" turistes. "A partir d'ací, el 2020 es presenta armant tot el pla operatiu de màrqueting", ha apuntat, i ha comentat que "el millor màrqueting" comença en "el producte".

Colomer ha estimat, a preguntes dels mitjans després de reunir-se amb la regidora de Turisme d'Alacant, Maria del Carmen Sánchez, que Alacant ha de ser "Sicted, hospitalitat, formació i el poliedre, que és LGTBI, creuers i MICE". "Un llarg etcètera on el rigor i la qualitat han de motivar cada dia. Molta faena, però òbviament serà un any dinàmic", ha manifestat.

En eixe sentit, l'edil ha indicat que per a la ciutat el nou any anirà encaminat a "explotar tot el potencial", "amb noves línies d'actuació" i "amb molta faena". "Les xifres ens avalen", ha indicat Sánchez, que ha valorat les connexions ferroviàries i aeroportuàries. "2020 serà un any d'innovació i de molta faena", ha resolt.

Conveni singular

El secretari autonòmic ha recordat que els pressuposts de la Generalitat 2020 inclouen un conveni singular amb Alacant per a "disposar una eina de treball més" per a "posicionar" la ciutat en un món global. 

Colomer ha destacat que és una ciutat competitiva "en matèria de gastronomia i de sol i platja" i ha estimat que "sembla bé el que és una ciutat oberta a la mar que ha d'actualitzar cada dia la seua capacitat d'accentuar els seus atributs".

A més, ha anunciat que s'aprofundirà en tot això, des de demà dimarts, a Londres amb les cambres de comerç. "És el temps per a no perdre ni un àtom d'energia", ha manifestat.

next