Turisme destina 210.000 euros en ajudes per a lluitar contra l'intrusisme en els apartaments turístics

Les subvencions han anat destinades a tres organismes que lluiten contra el lloguer il·legal de vivendes turístiques 
20 juny 2019 14:03h
Colomer ha reiterat la necessitat de lluitar contra els apartaments turístics il·legals. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Turisme Comunitat Valenciana ha publicat aquest dijous al Document Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la concessió d'ajudes del programa destinat a la lluita contra l'intrusisme en l'oferta d'allotjament turístic per un import global de 210.568,64 euros. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat el compromís de la Generalitat "de dignificar la professionalitat del sector turístic i de fomentar un turisme responsable", i ha recordat que la Generalitat és "el primer govern regional del món que aprova el Codi Ètic del Turisme adaptat a la peculiaritat del territori".

A més, ha incidit en el fet que "la lluita contra l'intrusisme i la competència deslleial, que no és més que la defensa del model reglat i professional, no serà només un repte de les administracions públiques sinó que calen aliances amb actors dinàmics que siguen capaços de construir un model de defensa dels drets i la legalitat". Per això, ha qualificat d'encert aquesta línia d'ajudes.

El DOGV ha publicat la resolució de la concessió d'ajudes del programa 1 de la convocatòria d'ajudes adreçades a les empreses del sector turístic; en concret, l'epígraf 'Lluita contra l'intrusisme en l'oferta d'allotjament turístic', per un total de 210.568,64 euros a tres projectes.

Així, s'ha concedit una subvenció de 104.175 euros a la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics per al projecte 'Lluitant contra l'intrusisme en la Comunitat Valenciana a través de Be Legal My Friend'.

També s'ha concedit una subvenció de 71.881,20 euros a l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACO) per al projecte 'Sensibilització i conscienciació per a un allotjament sostenible i de qualitat'.

En la mateixa línia, Turisme Comunitat Valenciana també ha concedit una ajuda a l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló per un total de 34.512,44 euros.

next