Turisme preveu que l'any acabe amb l'arribada de més de 29 milions de turistes 

El Museu de les Ciències acull la II Mostra de Turisme valencià durant tot el cap de setmana
19 octubre 2019 18:53h
El turisme constitueix el 14,6% del PIB i el 15% de l'ocupació. / GVA

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el "bon comportament" del turisme al País Valencià, que, "en un entorn de dificultat general, tornarà a batre el rècord de visitants i de despesa per turista".

Així s'ha expressat Puig en la II Mostra de Turisme valencià, que acull aquests dies el Museu de les Ciències de València, on ha incidit en la fortalesa d'un sector que constitueix el 14,6% del PIB i el 15% de l'ocupació.

Les previsions de Turisme Comunitat Valenciana indiquen que enguany se superaran els 29,2 milions de turistes, enfront dels 28,7 milions que van arribar l'any passat. D'ells, 9,5 milions són estrangers (9,2 en 2018), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Respecte a les dades de despesa dels turistes, les previsions apunten al fet que se superaran els 13.100 milions d'euros, 525 més que el 2018, "la qual cosa suposa un símptoma d'una millor qualitat del nostre turisme", segons ha indicat Puig.

Per pernoctacions, a final de l'exercici es registraran 181,5 milions, de manera que s'augmentarà en 4,2 milions la xifra de l'anterior temporada.

II Mostra de Turisme

La Mostra, oberta al públic, es pot visitar durant tot el cap de setmana al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Així, els visitants poden trobar-se amb una mostra de la cultura, la gastronomia, les festes, la naturalesa, l'aventura, la muntanya, l'entorn rural i el patrimoni.

D'una banda, en la zona gastronòmica de l'esdeveniment hi ha programades diverses activitats, com ara cinc degustacions populars i prop de 40 presentacions de showcooking, tasts de vins o olis.

Destaquen, entre d'altres, la trobada d'operadors enoturístics i l'acte de promoció de la gastronomia hortolana del Baix Segura, així com el reconeixement a l'esforç de restaurants i agricultors per a recompondre la situació després del temporal de setembre.

D'altra banda, en la zona d'empreses i associacions ocupen l'espai els estands de 119 entitats. A més, l'esdeveniment disposa d'un espai per a presentacions, ponències i espectacles, i d'una zona de marques turístiques. Així mateix, en l'exterior del recinte tindran lloc espectacles de música i animació, i s'oferiran degustacions als vianants.

next