El turisme valencià aterra a Londres amb l'objectiu d'evitar que el Brèxit acabe amb un mercat clau 

Ximo Puig i Francesc Colomer visitaran el World Travel Market de Londres per a mostrar el seu suport a les empreses i destinacions valencianes que lluiten per mantindre el turisme britànic 
4 novembre 2019 06:00h
48 empreses valencianes viatgen a Londres per a mantindre el mercat britànic. /  Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. Empreses i representants de les principals destinacions turístiques valencianes es reuneixen des d'aquest dilluns a Londres per a participar en el World Travel Market, que se celebra a la capital britànica amb l'amenaça d'un Brèxit sense acord en l'ambient.

De fet, l'objectiu dels assistents a la fira és mostrar als turistes britànics que el País Valencià continuarà sent una destinació atractiva per a les seues vacances, estiguen o no a la Unió Europea. Així, 48 empreses i destinacions turístiques estan des de hui fins dimecres, dia 6, representant el turisme valencià en una de les cites més importants per al sector.

Aquesta fira constitueix, juntament amb la ITB de Berlín i Fitur a Madrid, el major certamen de trobada del sector turístic en l'àmbit europeu i un dels majors de món. Es tracta d'una fira de caràcter bàsicament professional, encara que també està oberta al públic.

Per a mostrar el seu suport al sector, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, van aterrar aquest diumenge a la capital britànica per a visitar –aquest dilluns el president i, fins dimarts, el secretari autonòmic– la fira i poder conéixer de primera mà l'estratègia del sector.

A la seua arribada a la capital britànica, Puig va recordar que el 31% de turistes estrangers que arriben al País Valencià són britànics i va assegurar que amb el Brèxit, entre turisme i exportacions, hi ha en joc 5.000 milions d'euros. Així, el president ha insistit que "des del primer dia" l'objectiu ha sigut "que no es trencara la relació magnífica que ha existit tradicionalment entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana".

De les 48 empreses que hi participen, 42 ho fan sota el paraigua de l'estand del País Valencià. L'expositor de 285 metres quadrats compta amb espais privats per a reunions i totes les facilitats perquè els empresaris puguen tancar els seus negocis. També hi haurà un espai dedicat als productes artesans i autòctons valencians i se n'oferiran degustacions.

Entre els productes que es podran provar hi ha vins de la DOP Alacant, DO València, DO Utiel-Requena i IGP Castelló. També, embotit tradicional de qualitat; formatges valencians; CRDOP Granada Mollar d'Elx, DOP Magrana Mollar d'Elx, Oli d'Oliva Verge Extra, oli d'oliva verge, CDROP Nispros Callosa d'en Sarrià, dolços típics, orxata, fartons, olives, adobats, pots de pericana, tomaca seca, pipes i carasses. Aquest espai estarà atés per les coordinadores de formació dels CdT d'Alacant i Torrevella: Eva Mollá i Alicia Arenas.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next