Diari La Veu del País Valencià
Turisme València presenta un sistema d’intel·ligència turística que revolucionarà el sector

VALÈNCIA. La Fundació Turisme València, en col·laboració amb EDEM Escola d’Empresaris, ha celebrat aquest dimecres la VII edició d’Urban Tourism Trends, una jornada on experts de primer nivell en el sector turístic juntament amb físics, matemàtics i analistes han parlat sobre la importància del Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT) i de la seua imminent implementació al servei de pimes i altres empreses vinculades al món del turisme.

Antonio Bernabé, director de Turisme València, ha obert la conferència parlant sobre la importància de les noves tecnologies en el sector turístic. “Estem en el moment de transformar les empreses cap a la digitalització” i ha continuat ressaltant el gran canvi de panorama que està patint el sector.

“Els grups de viatge canvien i la forma de viatjar també, ara el turista pren decisions a temps real a través de diverses aplicacions i webs a les quals accedeix amb el seu telèfon intel·ligent, el viatger és molt més exigent i decideix en funció de les opinions d’altres usuaris”, ha continuat Bernabé. Per això, aquest ha assenyalat que és “de vital importància usar aquests centenars de milers de dades que ens ofereixen les aplicacions i pàgines web per a prendre decisions estratègiques de negoci”.

Bernabé ha volgut ressaltar també la importància que té la col·laboració publicoprivada en aquest procés i ha afirmat que a València cada vegada són més les empreses i establiments que s’hi estan sumant per a poder continuar avançant en aquest important repte.

El director de Turisme València ha afirmat que “des de la Fundació s’està treballant exhaustivament en la implantació del Sistema d’Intel·ligència Turística, que està en fase de prova i que queden poques setmanes per al seu llançament definitiu”. A més, Bernabé ha afegit que aquesta eina suposa un gran canvi en la forma de treballar del sector turístic, que permet així avançar-se als esdeveniments, estalviar costos i personalitzar l’oferta.

Per la seua part, Ricardo Millet, director d’Intel·ligència i Estratègia de Turisme València, ha explicat com, gràcies a algoritmes matemàtics, han sigut capaços de creuar milions de dades i analitzar-les obtenint resultats molt específics sobre València com a destinació turística, la demanda, l’oferta, entre d’altres. “L’anàlisi de big data és fonamental per a la presa de decisions, per a canvis en les estratègies de màrqueting i de negoci i suposa un gran valor afegit per al sector turístic”, ha afirmat.

A continuació, ha tingut lloc una taula redona, moderada per Joan Carles Cambrils, subdirector de Turisme València, i en què han participat tres ponents de gran nivell del sector de big data: Laura Rodríguez, vicepresidenta de ForwardKeys; Alex Linde, CEO i Cofundador de Travelest, i Miquel Nieto, industry lead a LUCA, unitat global de negoci de big data i intel·ligència artificial de Telefónica.

Les intervencions dels ponents s’han dirigit a evidenciar la utilitat de l’aplicació del big data en una ciutat com València, sobre la base d’objectius concrets, per a avançar en una gestió més eficient i sostenible en la destinació.

Amb això, Turisme València deixa patent el gran treball i esforç que duen a terme des de la fundació perquè el turisme valencià siga no solament rendible per a les empreses del sector, sinó que també treballen per aconseguir un turisme responsable, sostenible i compromés amb els ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa