Turisme viatja a Berlín per a seduir el visitant alemany que busca experiències més enllà del sol i platja

El nombre de turistes alemanys arribats durant el 2018 va ser un 7% major que l'any anterior
7 març 2019 06:00h
El president de la Generalitat visitarà aquest dijous l'expositor valencià a l'ITB.

BERLÍN. Una delegació de professionals del sector turístic participa aquesta setmana en la fira ITB de Berlín, una de les principals trobades del sector a Europa i una de les més importants de l'àmbit mundial. Aquest dijous, 7 de març, reben la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que s'han desplaçat fins a la capital alemanya per a treballar junt amb el sector en la captació de turistes i la consolidació del País Valencià com a destinació per als alemanys.

I és que, mentre que en el conjunt de l'estat espanyol l'arribada de turistes alemanys ha caigut el 2018, al País Valencià s'ha incrementat un 7% respecte al 2017, fins a arribar a la xifra de 559.390 visitants. Així, el mercat alemany és el quart en importància per al sector turístic valencià i suposa el 6% de la quota total.

Per a mantindre aquestes xifres, i fins i tot incrementar-les davant la possible davallada del mercat britànic si finalment hi ha un Brèxit dur, la delegació valenciana participa en l'ITB amb un expositor diferenciat dins del paraigua de Turespaña i amb un estand propi en el pavelló dedicat al turisme LGTBI.

Segons va explicar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a la seua arribada a Berlín, "és imprescindible acudir" a l'ITB "per a explicar les nostres novetats i connectar amb les noves tendències", ja que el turista alemany està interessat en l'autenticitat i el turisme experiencial. Però, a més, el que es presentarà aquest dijous a la fira és la "capacitat de renovació d'una Comunitat multiproducte".

Així, el turisme cultural i urbà; el turisme actiu i de natura; l'esportiu, i el de congressos i esdeveniments seran els protagonistes en l'expositor valencià, que ocuparà uns 100 metres quadrats. Amb aquesta variada oferta de possibilitats turístiques es busca cridar l'atenció del visitant alemany, que es gasta una mitjana de 84 euros per persona i dia que passa al territori. "L'objectiu és continuar cultivant el mercat; la ciutadania alemanya té una gran tradició de viatjar", explica el secretari autonòmic. 

A més de la participació en aquesta fira, des de Turisme Comunitat Valenciana hi ha previstes 18 actuacions de promoció del territori valencià a Alemanya, la qual cosa suposa un increment del 40% en matèria d'accions promocionals respecte al 2018. Entre elles destaca la col·locació de publicitat del País Valencià al metro de Munich i campanyes per a donar a conéixer la nova oferta cultural valenciana, com, per exemple, el centre Cultural Bombas Gens i l'espai de cultura i oci Convent Carmen, ambdós a la ciutat de València.

Des de Turisme també destaquen que una delegació valenciana participarà enguany, per primera vegada, en la versió asiàtica d'ITB, que se celebrarà a Xangai el pròxim mes de maig. Es tracta d'una de les majors fires de turisme d'Àsia, en la qual es pretén promocionar el territori valencià per a captar el turista xinés.

next