TVE renuncia a emetre la Supercopa d'Espanya de futbol des de l'Aràbia Saudita per raons humanitàries

La cadena pública al·lega que no pot promocionar l'esport femení i alhora fer una retransmissió des d'un país "on s'empresona les dones per defensar els seus drets"
14 novembre 2019 11:31h
Els equips que participaran en la competició que se celebrarà a principis de gener són l'Atlètic de Madrid, el Reial Madrid, el Barça i el València. / AFP7

MADRID (EUROPA PRESS). Radiotelevisió Espanyola (RTVE) ha confirmat aquest dimecres que no presentarà cap oferta per a aconseguir els drets d'emissió de la Supercopa d'Espanya de futbol perquè la competició es disputarà a l'Aràbia Saudita. La cadena pública renuncia així a retransmetre la competició que se celebrarà en la ciutat de Jiddah per raons humanitàries davant les denúncies d'incompliment dels drets humans a l'Aràbia Saudita i per raons econòmiques, segons expliquen fonts de l'ens a Europa Press.

Igualment, des de la corporació pública han recordat que és una decisió basada en la coherència, ja que RTVE aposta per l'esport femení i l'Aràbia Saudita és un país que no respecta els drets humans i, en concret, els de les dones. "Si a RTVE apostem per l'esport femení, què fem a un país on les dones són empresonades per defensar els seus drets?", han indicat les mateixes fonts.

La gran preocupació per l'organització del torneig que disputaran Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid i València continua sent el respecte als drets de la dona. Referent a açò, Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha insistit en diverses ocasions que la decisió d'organitzar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita és una mesura ideal perquè "les dones acaben tenint els mateixos drets que els homes".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next