Twitter i Facebook tanquen 359 comptes falsos "operats pel PP" per a manipular el debat públic a Internet   

Ambdues plataformes han anunciat la detecció i clausura de nombrosos perfils vinculats a la formació de dretes: "Malgrat que la gent darrere d'aquesta activitat ha intentat ocultar la seua identitat, la nostra investigació ha trobat connexions amb individus associats al Partit Popular"
20 setembre 2019 19:06h
Els responsables de Facebook expliquen que, "malgrat que la gent darrere d'aquesta activitat ha intentat ocultar la seua identitat", la seua investigació ha trobat connexions amb individus associats al Partit Popular. / JESÚS HELLÍN, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Facebook i Twitter han anunciat aquest divendres, 20 de setembre, el tancament de fins a 359 comptes falsos "operats pel PP" que estaven 'intoxicant' el debat públic a Internet. Així, ambdues plataformes han fet pública paral·lelament la detecció i clausura de nombrosos perfils vinculats a la formació de dretes.

D'una banda, s'han tancat 65 comptes a Facebook i 35 comptes a Instagram "involucrats en la falsificació de manera coordinada com a part d'una xarxa a Espanya". Segons un comunicat oficial de la xarxa social, "els individus darrere d'aquesta activitat utilitzaven comptes falsos per a opinar, estendre i divulgar contingut propi i publicacions d'altres". "Mentre la majoria d'aquesta activitat estava centrada a estendre contingut d'altres, alguns propietaris d'aquests comptes també publicaven sobre notícies locals i nacionals de política i aspectes que incloïen temes com les eleccions, el Partit Popular i crítiques als seus oponents polítics", continua. I afegeix: "Malgrat que la gent darrere d'aquesta activitat ha intentat ocultar la seua identitat, la nostra investigació ha trobat connexions amb individus associats al Partit Popular".

En el mateix comunicat, Facebook explica que treballa constantment "per a detectar aquest tipus d'activitats" perquè no volen que s'utilitzen els seus serveis "per a manipular la gent". "Estem desmantellant aquestes pàgines, grups i comptes basats en les seues intencions i comportament, no en el contingut publicat", afegeix. A més, la plataforma reconeix que la seua investigació "s'ha beneficiat d'informació compartida pels seus companys de Twitter".

En aquest sentit, també Instagram ha informat aquest divendres de l'eliminació de 259 comptes perquè s'ha identificat "que incentivaven el falsejament de l'opinió pública en línia a Espanya". "Operats pel Partit Popular, aquests comptes estaven actius durant un relativament curt període de temps i consistien, sobretot, en falsos comptes dedicats a fer spam o retuitar d'una manera específica per a augmentar la implicació de la gent", conclou el text.

next