La UA informa aquest dimarts sobre 'l'eliminació' del nom del secretari del judici contra Miguel Hernández

El rector traslladarà al Consell de Govern de la institució el dictamen sobre la decisió de la Gerència que acceptava la petició del fill d'un militar perquè s'esborrara d'una web el nom del seu pare al·legant el dret a l'oblit
29 juliol 2019 12:24h
La resolució de la Gerència de la UA, del passat 12 de juny, dona resposta a la reclamació d'un home, fill d'un alferes que va exercir com a secretari judicial en un consell militar celebrat durant el franquisme contra Miguel Hernández, perquè s'eliminara el nom del seu pare al·legant el dret a l'oblit. / FOUNDLING

ALACANT. El rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar, traslladarà aquest dimarts al Consell de Govern de la institució el dictamen que ha analitzat la decisió de la Gerència que acceptava la petició d'un familiar del secretari del judici en el qual es va condemnar a mort el poeta Miguel Hernández per a eliminar les seues dades personals dels texts publicats per un catedràtic de Literatura Espanyola en un domini d'Internet de la institució acadèmica. 

Segons han avançat a Europa Press fonts universitàries, Palomar donarà trasllat de l'informe al Consell i, al final de la reunió, atendrà els mitjans de comunicació per a detallar la decisió.

La resolució de la Gerència de la UA, del passat 12 de juny, dona resposta a la reclamació d'un home, fill d'un alferes que va exercir com a secretari judicial en un consell militar celebrat durant el franquisme contra Miguel Hernández, perquè s'eliminara el nom del seu pare al·legant el dret a l'oblit.

Després de conéixer-se eixa resolució, Palomar va insistir que la decisió signada pel gerent no era ferma i que es trobava en procés "d'estudi". "És una resolució no ferma i està en via administrativa, i correspon resoldre-la en una direcció o en una altra", va postil·lar.

En eixe sentit, Palomar va detallar que el Consell de Govern no pot revocar una decisió que no és ferma perquè no té "la competència per a això", però el que sí que pot fer és elevar un recurs d'alçada davant el rector. D'aquesta manera, la institució ha buscat una argumentació legal per a poder revertir la resolució inicial que es va adoptar per cautela, va anunciar.

El que es pretenia era que les metadades –que permeten localitzar informació als cercadors– formen part "intrínseca" de la mateixa obra i, d'aquesta manera, es puguen ponderar d'una altra forma els drets a l'accés a la informació –prevalent aquesta– i a la protecció de dades, que són "la clau" d'aquest debat, va assegurar el rector.

next