La UA suspén dos anys de feina i sou al professor expedientat que va posar 223 zeros

Els alumnes van denunciar al gener que el docent de la carrera de Publicitat havia convocat un examen el mateix matí que havia de realitzar-se
4 desembre 2019 14:51h
El professor exposa en una carta que el que va ocórrer va ser que va patir una gastroenteritis que li va impedir "posar a temps les notes parcials, i per això van eixir totes les notes a zero". / EUROPA PRESS UA

VALÈNCIA (EP). La Universitat d'Alacant (UA) ha suspés dos anys de sou i feina al professor de Publicitat al qual el mes de gener passat va obrir expedient disciplinari "per un possible reiterat incompliment de les "tasques docents", segons va informar en el seu moment. Entre altres coses, els alumnes havien denunciat que el docent havia posat 223 zeros –al 99% dels seus estudiants– i va convocar un examen el mateix matí en el qual s'havia de realitzar-se. 

De la sanció ha informat el mateix professor en una carta remesa al diari Información, en la qual anuncia que ha presentat una demanda judicial per a "netejar" el seu "bon nom com a professional de l'ensenyament i de la Publicitat".

Els fets es remunten al gener passat, quan la UA va donar a conéixer que havia iniciat un expedient disciplinari contra el professor, que ja comptava amb reclamacions de caràcter informatiu.

Tot es va precipitar el 18 de gener després que es convocara un examen per a aquell dia en presència, entre altres, del degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz Callado. El professor sancionat va ser rellevat de les seues funcions de coordinació de l'assignatura al gener i, segons s'ha sabut ara, se li va sancionar amb dos anys sense ocupació i sou a l'agost.

El vicerector d'Ordenació Acadèmica de la Universitat d'Alacant, José Penadés, ha subratllat hui, en declaracions a Europa Press, que els processos sancionadors es troben en l'àmbit del dret a la protecció de dades, encara que ha confirmat la suspensió després que el mateix docent l'haja fet públic. 

"Exageració dels alumnes"

En la missiva remesa al diari alacantí, el professor, que impartia l'assignatura Producció i realització en mitjans impresos, considera que s'ha "exagerat per part d'un grup d'alumnes problemes habituals que es donen en les classes", i que ha relacionat amb la "massificació" de les aules i "amb errors de comunicació". En aquesta línia, rebutja que existisquen motius de "mala praxi" per la seua part.

Així, exposa que el que va ocórrer va ser que va patir una gastroenteritis que li va impedir "posar a temps les notes parcials, i per això van eixir totes les notes a zero". Precisa que quan va poder entregar les qualificacions "encara malalt" ja estava en marxa l'expedient disciplinari. "No han reconegut ni aquesta presentació ni altres fets provats que refuten les acusacions", assevera.

El vicerector Penadés ha subratllat que es tracta d'una situació "extraordinària" i ha comentat que en el règim disciplinari dels funcionaris existeix un procediment que nomena un instructor, un secretari i que actua donant als fets "totes les garanties per als imputats, als qui es dóna audiència i poden estar en la presa de testimoni als alumnes". "Té totes les garanties per a defensar-se", ha conclòs el vicerector.

next