Diari La Veu del País Valencià
UGT-PV demana al pròxim govern que mantinga les bones idees i la direcció correcta del Botànic

VALÈNCIA. UGT-PV apel·la a la “solidaritat” del nou govern espanyol que isca de les urnes el 28 d’abril perquè el País Valencià supere l’infrafinançament, el seu “principal problema”, i puga mantindre “les bones idees i la direcció correcta” marcada per la Generalitat en els últims quatre anys.

Per contra, el sindicat rebutja les propostes d’alguns partits d’eliminar organismes com l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), encara que considera que necessita més recursos i, sobretot, la de suprimir imposts com el de successions i donacions, “un circ que perjudica l’interés de la majoria”.

Així ho ha afirmat en roda de premsa el secretari general, Ismael Sáez, abans de l’assemblea de delegats en Espai Rambleta de València. La central aposta per harmonitzar a l’Estat tant l’impost de successions com el de patrimoni, perquè entén que el contrari és “un disbarat, una espècie de subhasta i eixir per la porta de darrere” i que “sempre que algú deixa de pagar imposts de manera indirecta el paga el ciutadà”.

Es tracta d’una de les mesures que recull el decàleg que van presentar aquest dimarts CCOO i UGT a nivell nacional i que la federació valenciana “subscriu absolutament”, a l’espera de presentar les seues propostes concretes el pròxim 10 d’abril.

Totes giren entorn del finançament autonòmic en “una comunitat que ha sigut solidària amb la resta”, per la qual cosa “no pot ser que els valencians tinguen un dèficit”. Els objectius són aconseguir uns serveis en igualtat de condicions, un canvi del model productiu, un impuls a la indústria, infraestructures com el Corredor Mediterrani i superar unes inversions “despenjades” al no aprovar-se els Pressupostos de 2019.

Una altra de les metes d’UGT-PV és que el Consell exercisca de “tractor de la innovació”, sobretot en empreses de gran grandària com Ford. En matèria social, dotar de recursos el Pacte Valencià contra la Violència Masclista davant una situació “inacceptable i insofrible” en tot l’Estat i reconéixer els drets de les persones LGTBI com una cosa absolutament natural”.

Nous ERO

En l’àmbit laboral, davant els processos de regulació d’ocupació en empreses implantades al País Valencià com Lladró o Ford, el secretari d’UGT-PV ha advertit que existeix “certa alarma no innocent” i que “venim d’una època en la qual els ERO pràcticament han desaparegut”. No obstant això, ha descartat una extensió, ja que els actuals es produeixen en “dues o tres empreses d’àmbit estatal com Dia o CaixaBank”.

Davant l’amenaça d’una nova recessió, ha incidit en el procés de transformació “enorme” de la banca mundial i els seus efectes que “no venen d’ahir”. “L’economia espanyola gaudeix d’una bona salut, de les millors previsions de creixement, en contra dels efectes perniciosos que es va dir que tindria la pujada del salari mínim”, ha asseverat, davant les bones dades d’ús de març.

I ha afirmat, en relació als últims presidents del govern: “Mai he compartit que [José Luis Rodríguez] Zapatero fora el responsable de la crisi, però tampoc [Mariano] Rajoy; va ser la política general de desregularització que té les seues arrels ideològiques en la dreta”.

El nacionalisme “el major problema”

Ha remarcat així que una possible crisi “no és una cosa que es decidisca a Espanya, té a veure amb les grans tensions en el món”. Després d’assegurar que “Europa no té una visió pròpia”, ha advertit que “el major problema de l’economia mundial és el ressorgiment del nacionalisme”.

En aquest context, UGT-PV advoca per “una economia de mercat oberta, amb regles, no eixa desregularització dels anys 80 que va produir bombolles” i rebutja “el proteccionisme de tall nacionalista en països com els Estats Units, el Brasil o Itàlia”.

De cara a les europees del 26 de maig, creu que “l’estat del benestar és una cosa que els europeus han de defensar: haurem de saber votar partits que pretenguen més Europa i eviten competir entre ells fent ofertes a Apple o qualsevol multinacional perquè s’instal·len al seu país amb tipus impositius ridículs i inexistents; això pot anar en benefici dels irlandesos però en contra de la Unió Europea”.

Per tot això, les eleccions “obliguen el moviment sindical a posicionar-se, però no de forma partidària”, mentre “la CEOE –Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials– fa campanya a través de la dreta, especialment PP i Ciutadans, que pretenen perpetuar la reforma laboral i un atemptat a l’estat del benestar com la reforma de les pensions del 2013″.

“La grandària de l’estat importa, determina el nivell de solidaritat d’un país”, ha asseverat el representant sindical, per a puntualitzar que UGT-PV “no fa cartes als reis mags”.

Comparteix

Icona de pantalla completa