UGT lamenta que el Labora no estiga integrat en l'àrea del Consell que gestionarà l'FP

El sindicat, satisfet que una secretaria autonòmica incloga la formació professional en el seu nom
7 juliol 2019 18:28h
UGT considera que la Formació Professional ha d'eixir "reforçada" amb la nova estructura que tindrà la Conselleria d'Educació.  / EFE

VALÈNCIA. El sindicat de treballadors de l'ensenyament d'UGT considera que la Formació Professional (FP) ha d'eixir "reforçada" amb la nova estructura que tindrà la Conselleria d'Educació i ha valorat que, "almenys de forma nominal", aquest tipus d'educació "aconseguisca el seu màxim nivell en donar nom a la Secretaria Autonòmica" responsable del sistema no universitari, que passa a denominar-se Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional.

Així ho ha manifestat després que aquest passat divendres el ple del Consell aprovara el decret pel qual s'estableix l'estructura bàsica de Presidència i les onze conselleries. Per a UGT, amb la nova configuració "ha d'eixir reforçada l'àrea i les polítiques actives d'impuls i millora de la Formació Professional del Sistema Educatiu", ha assenyalat en un comunicat.

Encara així, des d'UGT Ensenyament PV han lamentat que finalment el servei valencià d'ocupació i formació Labora, que gestiona des de l'administració laboral el Sistema d'FP per a l'Ocupació, no haja quedat integrat en aquesta nova estructura organitzativa que es dedicarà a l'educació i a l'FP.

Aquesta decisió, al seu parer, "hauria representat una integració real i efectiva, sota una mateixa i única direcció política, dels dos subsistemes d'FP existents", ha afegit UGT. També ha criticat que s'hagen "esqueixat" de la Conselleria d'Educació les universitats i l'àrea de les polítiques actives de ciència, tecnologia, innovació i societat digital i del coneixement.

UGT ha reconegut l'"important" treball realitzat per l'anterior directora general d'FP, Marina Sánchez, i espera que el secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler, seleccione i trie "bé" la persona que el substituirà i que ha de tindre "competència, solvència i reconeixement professional en aquesta àrea, igual com els equips que se seleccionen per a desenvolupar l'FP 4.0".

L'organització sindical indica que "el futur de l'ocupació es diu FP". UGT veu "indubtable que, si es vol millorar l'ocupabilitat i la qualificació de la població escolar i de la població treballadora ocupada i desocupada, s'ha d'augmentar la seua capacitat de formació i qualificació per a adaptar-se a la constant i imparable transformació digital amb l'avanç tecnològic que això suposa".

Per tot això, considera "necessari" que la Generalitat en el seu conjunt "prenga consciència per a donar suport, políticament i econòmicament, a un projecte d'FP sòlid i global, que perdure en el temps per a fer avançar la comunitat cap al canvi de model productiu, en una societat del coneixement i de la plena ocupació". "Ara és el moment de fer-ho", ha conclòs el sindicat.

next