Les últimes pluges beneficien el camp encara que esberlen nispros i nectarines

L'aigua ha afectat cultius precoços de nispro i nectarina en les zones de Callosa d'en Sarrià i la Pobla del Duc
23 abril 2019 10:50h
S'ha registrat trencament de branques i danys en camins en l'última fase del temporal. / EFE

VALÈNCIA. El temporal de pluges de la Setmana Santa ha beneficiat el camp i la ramaderia del País Valencià en termes generals, si bé l'excés d'hidratació ha provocat l'esberlat en alguns fruits d'os com ara nispros i nectarines.

Segons una primera avaluació feta a EFE pel secretari general de La Unió, Carles Peris, a falta de la concreció dels danys, les pluges continuades han afectat cultius precoços de nispro i nectarina en les zones de Callosa d'en Sarrià (la Marina Baixa) i la Pobla del Duc (la Vall d'Albaida), que han patit cracking o esberlat per excés d'aigua.

També la cirera, un cultiu molt sensible, podria haver resultat afectada en la zona del Maestrat, a la Salzadella, encara que és prompte per a xifrar els danys.

S'ha registrat també trencament de branques i danys en camins en l'última fase del temporal, encara que són efectes d'escassa consideració, segons Peris. En termes generals, les pluges han sigut "ben rebudes" després d'un període de sequera bastant llarg, especialment en zones d'interior on existien "problemes seriosos" de desenvolupament de cultiu en ametler, olivera, vinya i cereals.

A més dels beneficis per als cultius, la pluja ha recarregat les reserves hídriques, ja que va ploure en les capçaleres dels rius i els aqüífers de la costa, i ha millorat les pastures, per la qual cosa els ramaders tenen menys dependència dels pinsos, ha explicat el secretari general de La Unió.

next