Ultres d'España 2000 boicotegen la pel·lícula 'Mientras dure la guerra' cridant "España, una, grande y libre"

Els espectadors d'un cèntric cinema de València van abandonar la sala quan el grup feixista va començar a cridar poc després de començar la projecció
4 octubre 2019 09:32h

VALÈNCIA. Un reduït grup de membres del partit d'ultradreta España 2000 va boicotejar la projecció de la pel·lícula ambientada en la Guerra Civil Mientras dure la guerra, del director Alejandro Amenábar.

Els fets es van produir aquest dijous a la nit als cèntrics cinemes Lys de València, quan poc després de començar la pel·lícula uns suposats espectadors es van alçar i es van dirigir cap a la pantalla, on van desplegar una bandera espanyola.

Els ultres, que van difondre el vídeo a les xarxes socials, van començar a escridassar i a cridar consignes feixistes com "España, una, grande y libre", "viva España" o "viva Cristo rey"

Algun espectador de la sala va pregar als ultres "silenci" sense èxit. Davant l'actitud amenaçant dels membres d'España 2000, molts espectadors van decidir abandonar el cinema.

A l'eixida del cèntric cinema de València, la Policia Local va identificar alguns dels membres que van protagonitzar el boicot a la pel·lícula d'Amenábar.

Des dels Cinemes Lys s'ha fet públic un comunicat, recollit per Europa Press, en el qual lamenten "profundament el succeït" i es desmarquen "d'aquests actes incívics que vulneren la llibertat de les persones".

Els responsables de l'espai relaten que "al començament de la pel·lícula, diverses persones van alçar una bandera d'Espanya mentre unes altres cridaven 'Viva España' i 'viva Cristo Rey'". "A pesar que els nostres clients van reclamar el cessament d'eixa actitud, aquestes persones van seguir amb els crits. Els fets van durar escassos minuts. En acabar aquest incident, alguns clients havien abandonat la sala i uns altres van decidir quedar-se, de manera que la projecció va continuar amb normalitat".

Així, des de la sala reconeixen "el bon treball dels empleats i de les forces de l'ordre, que van atendre immediatament els afectats i van anar a comprovar el succeït, de manera que van verificar que la projecció seguia amb normalitat". A més, afegeixen que als clients que van decidir eixir de la sala se'ls va retornar l'import de l'entrada.

En la mateixa línia, la sala agraeix "el bon comportament dels clients, tant d'aquells que van abandonar la sala com dels que es van quedar a veure la pel·lícula, que no van participar en aquestes provocacions, de manera que van envitar incidents majors".

"La nostra intenció és continuar projectant aquest film amb el mateix entusiasme amb el qual projectem la resta de pel·lícules, i amb la finalitat de buscar la màxima satisfacció de la nostra audiència", asseveren.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next