Un col·lectiu ecologista penja una pancarta contra la ZAL en una grua de la Marina

La plataforma Horta és futur, NO a la ZAL creu que "no és comprensible l'aberració que suposa situar un polígon industrial just entre la ciutat i el Parc Natural de l'Albufera"
23 febrer 2019 18:35h
Aquesta acció "dona visibilitat a les inquietuds de la ciutadania preocupada per la pèrdua d'espais naturals", assenyala el col·lectiu Marfull. / HORTA ÉS FUTUR

VALÈNCIA. Membres del col·lectiu Marfull d'Acció Ecologista-Agró han desplegat aquest dissabte al migdia una pancarta contra la ZAL de València des de l'alt d'una de les grues més antigues del port de València, que se situa a la Marina.

Aquesta acció "dona visibilitat a les inquietuds de la ciutadania preocupada per la pèrdua d'espais naturals, de l'Horta i, en general, d'espais verds ,i singularment, a la demanda social per a parar un projecte del PP diverses vegades anul·lat pels tribunals, clarament perjudicial per als interessos de la ciutat i que incomprensiblement els governs del 'canvi' han tornat a reprendre sense canviar ni un metre del seu plantejament", han denunciat des d'Horta és Futur en un comunicat.

La plataforma Horta és Futur, NO a la ZAL agraeix i se solidaritza amb els activistes que han desplegat la pancarta. Aquesta iniciativa, en la seua opinió, "ajuda al fet que la majoria social entenga el perjudici que aquest projecte representa per als seus interessos i els dels seus fills i filles".

"Una majoria social que ha de fer reflexionar els partits que estan en el govern perquè comencen a fer accions decidides per a parar el Pla de la ZAL i repensar amb participació de la ciutadania un futur verd per a la partida de la Punta", han agregat.

La plataforma Horta és futur, NO a la ZAL creu que "no és comprensible l'aberració que suposa situar un polígon industrial just entre la ciutat i el Parc Natural de l'Albufera". "Un polígon que podria ser situat en qualsevol altre lloc amb menys valor ambiental per als habitants de la comarca, en ser l'únic lloc possible per on connectar en verd les dues grans conquestes dels 70: el Saler desurbanitzat i el riu verd", ha afegit.

El desplegament de la pancarta gegant que demana la paralització de la ZAL coincideix amb el llançament de la campanya de micromecenatge per part de la plataforma Horta és Futur, NO a la ZAL, que "està tenint un magnífic acolliment atés que en menys de 24h ja s'han recollit quasi 2.000 euros, la qual cosa demostra l'interés i el suport ciutadà a les demandes de la plataforma".

La campanya "s'està viralitzant amb l'etiqueta #ZALaltribunal i pretén arribar a l'objectiu de més de 9.600 euros en els 38 dies restants". "Les perspectives són bones perquè en 24 hores està previst superar el 20% de l'objectiu marcat", han assenyalat.

next