Un jutjat de Gandia obri diligències per l'incendi de Llutxent d'aquest estiu

Diversos afectats pel foc van presentar una denúncia al novembre
22 febrer 2019 19:14h
L'incendi que va calcinar més de 3.000 hectàrees a Llutxent i municipis veïns l'agost del 2018. / EFE

VALÈNCIA. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Gandia ha obert diligències d'investigació després de la denúncia presentada per diversos afectats per l'incendi que va calcinar més de 3.000 hectàrees a Llutxent i municipis veïns l'agost del 2018.

El magistrat emplaça els denunciants a ratificar les seues acusacions abans d'examinar la seua competència en la causa i determinar si els fets revesteixen indicis de delicte, per la qual cosa el procediment no s'adreça, ara com ara, contra cap persona física ni institució.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en un comunicat, la denúncia va ser presentada el novembre passat per possibles delictes d'incendi i danys, però el jutjat no ha fet seua aquesta qualificació jurídica. 

Així, s'ha limitat a incoar diligències prèvies per a registrar la denúncia i ha emplaçat els denunciants a ratificar-la en seu judicial.

Una vegada completat eixe tràmit, el magistrat haurà de demanar un informe al Ministeri Fiscal sobre la seua competència territorial respecte a la causa, ja que el foc es va iniciar en un altre partit judicial. 

Després de resoldre sobre aquesta qüestió, i si es declara competent per a la investigació, el jutge determinarà finalment si els fets revesteixen indicis de responsabilitat penal.

next