Un recital literari per a recaptar fons per als afectats per la DANA a Oriola

L'acte s'emmarca en les activitats de la candidatura d'Oriola a Ciutat Creativa de la Literatura UNESCO i comptarà amb la presència de 30 escriptors 
26 octubre 2019 10:38h
Els diners aniran destinats a pal·liar els danys de la DANA. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Oriola (el Baix Segura) i l'Associació d'Espanya Creativa celebren aquest dissabte, a les 20 hores, una trobada poètica de caràcter solidari que comptarà amb la participació de més de 30 escriptors i que tindrà lloc a l'Auditori Fundació Caja Mediterráneo.

Les entrades d'aquest esdeveniment solidari tenen un preu de 5 euros i ja es poden adquirir en l'Assemblea Local de Creu Roja d'Oriola i en la Llibreria Codex. D'altra banda, abans de l'inici de l'acte també es podran adquirir en el mateix auditori. La seua recaptació anirà dirigida a Creu Roja Espanyola per a destinar-la a les zones afectades per les inundacions de la DANA el mes de setembre passat.

Així, se succeiran recitals de poesia amb figures de la talla de Javier Lostalé, José Cereijo, Alberto Caride, Marga Clark, Beatriz Russo, Pepa Nieto, Francisco Caro, Balbina Prior, Juana Vázquez, Carles D'Ors, María Jesús Fuentes, Rafael Soler, Jesús del Real, Ilia Galán, Sandi García, Manuel Neila, Jorge Eliecer (Colòmbia), Gloria Díez, Nerea Sánchez i Nuria de Pablo, Socorro Marmol Brís, Miguel Losada, Antonio Fuentes, José Luis Zerón, Ada Soriano, Francisco Javier Catalán, Charo González Casas, Ión Andión (cantautor), Elena Tabachkova, José Antonio Sabater Albertus, José Manuel Ramón, Antonio Galiano Correa, Alejandro López Pomares, Manuela García Gómez, amb la participació especial de l'exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza.

Així mateix, també estarà present la Ciutat Creativa de la Literatura UNESCO de Granada, amb la participació del seu coordinador, l'escriptor Jesús Ortega, ja que l'estat espanyol compta amb dues ciutats creatives de la Literatura, Granada i Barcelona.

Aquesta trobada es desenvolupa en el marc d'activitats de suport a la Candidatura d'Oriola a Ciutat Creativa de la Literatura UNESCO, ja que va passar el tall nacional per primera vegada, junt amb tres ciutats més, Valladolid, Llíria i Lucena, i actualment, es troba concursant en l'àmbit internacional a París. S'espera que en aquest mes de novembre es done a conéixer el resultat per a saber si Oriola obtindrà aquest distingit guardó.

Candidatura UNESCO

La candidatura d'Oriola contempla un Pla Estratègic de Transformació Urbana a través de la Literatura (2020-2024), amb un Pla d'Acció que s'articula en sis Programes que es desenvolupen al seu torn en dotze Projectes, tot això dirigit a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) Agenda 2030 i de la Xarxa Ciutats Creatives UNESCO.

Oriola contribuirà així a millorar la convivència i integració social; l'accés a la cultura; de manera específica la lectura i creació literària; s'afavorirà la participació ciutadana; s'atendrà la sostenibilitat del patrimoni cultural i natural, i es generaran aliances entre governs, sector privat i societat civil.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next