El ple de l'Ajuntament de València queda marcat per les negociacions del Botànic

L'alcalde en funcions, Joan Ribó, destaca en la sessió d'aquest dimecres les diferències entre el govern autonòmic i el municipal a l'hora d'arribar a un acord
12 juny 2019 12:20h
Les vesprades del dimecres i el divendres continuaran les negociacions per a conformar el nou govern de La Nau / TWITTER: @AJUNTAMENTVLC

VALÈNCIA. La jornada ha amenaçat amb moguda. Les paraules que s'escoltaven a les Corts ressonaven fins a l'Ajuntament de València i el nerviosisme per l'anunci imminent d'una segona part del Botànic s'ha instal·lat a la sala de plens. La cambra aplaudia el tancament de quatre anys en un ple merament transitori i marcat per comiats entre companys de legislatura i, també, de cicle polític a la ciutat de València. 

Instants abans que començara el ple, encara sense el govern del territori valencià tancat, Ribó ha declarat que no considerava que a les negociacions d'un segon govern de La Nau sorgiren les mateixes complicacions que s'havien donat durant les llargues setmanes de converses botàniques. "En primer lloc, la del Botànic és una negociació a tres. Aquesta, a dos", ha assenyalat l'alcalde en funcions, Joan Ribó. Malgrat el contagi ambiental de les negociacions que estaven produint-se entre PSPV, Compromís i Podem, Ribó no ha dubtat a l'hora de reivindicar que el govern autonòmic i el municipal "són independents".

"Estem seguint el ritme de les negociacions", ha reiterat Ribó, convençut de la bona marxa de les converses. Les reunions entre les comissions negociadores del PSPV i de Compromís continuaran la vesprada de dimecres i divendres al Teatre Rialto. De moment, l'ordre del dia en aquestes trobades se centra a avançar el programa de govern per l'Ajuntament. Els noms i el repartiment de seients no entra en els plans de la comissió fins pròximes reunions. 

Pocs minuts després del començament del ple, les mirades es dirigien cap a telèfons i tauletes: confirmació del Botànic II. L'acord, finalment, se signarà a Alacant a les 6 de la vesprada.

En acabar la sessió, la tinent d’alcalde, Sandra Gómez, ha reivindicat que el PSPV estava demostrant al llarg de la setmana que estaven a "l'altura de les circumstàncies".  També ha volgut deixar constància de la importància de la consulta entre els militants de la formació socialista, des d'on "es va donar suport tant a la investidura de Ximo Puig com a la conformació d'un govern de progrés a la ciutat de València". En aquest sentit, ha remarcat que per a aconseguir aquest govern "progressista" cal "treballar pel diàleg".

Davant de la confirmació del Botànic, ha destacat que és "una bona notícia" i, sobre la possibilitat que hi haguera els mateixos entrebancs en la negociació de La Nau que en el Botànic, ha assenyalat que en qualsevol negociació "hi ha tensió i hi ha exigències". Però, malgrat això, ha insistit que, efectivament, existia una "voluntat clara" i s'estava treballant per aconseguit uns "consensos" que motivaren un pacte. 

L'última cita de la legislatura al ple no només ha significat un tancament de cicle. També una jornada de comiats. El ple ha mostrat el seu suport al secretari de l'Ajuntament de València, Pedro García Rabasa, que, després de més de quaranta anys de trajectòria política, gaudirà de la seua jubilació. L'alcalde en funcions també ha volgut acomiadar-se de tots aquells regidors que no continuaran la pròxima legislatura, que es constituirà el dissabte dia 15: "Gràcies per aquests quatre anys i pel vostre treball".

next