Un vaixell mercant amb destinació a València s'incendia a la mar amb 25 tripulants a bord

Emergències activa el Pla Especial per Contaminació d'Aigües Marines
15 maig 2019 12:17h
Els serveis de salvament han rescatat 14 dels tripulants mentre que la resta col·labora en tasques d'extinció de l'incendi. / SALVAMENT MARÍTIM

VALÈNCIA. Un vaixell mercant amb 25 tripulants i destinació València ha patit un incendi aquesta matinada quan navegava a 25 milles al sud de Mallorca, segons ha informat el servei de coordinació d'emergències 112 de les Balears.

Actuen per a sufocar l'incendi dos helicòpters i tres embarcacions de salvament marítim, que han evacuat 14 dels tripulants. Tots els evacuats han rebut atenció mèdica i cap té lesions rellevants. Els 9 tripulants que continuen al vaixell estan donant suport a les tasques d'extinció, segons ha indicat al seu compte de Twitter el 112.

L'embarcació, anomenada Gran Europa, és un vaixell de càrrega de 183 metres d'eslora, de 20 anys d'antiguitat i amb bandera italiana de la naviliera Grimaldi Lines.

El vaixell de càrrega, que continua a unes 15 milles de Cabrera, el Parc Nacional al sud de Mallorca, havia partit de Sardenya i la seua destinació era el port de València.

En prevenció de possibles abocaments tòxics del vaixell incendiat s'ha activat el Pla Especial per Contaminació d'Aigües Marines de les Balears (Cambal) en fase de prealerta.

next