Una caravana reconvertida en un "cinema minúscul" recorre València per a despertar la pasió per l'animació

La Puck Cinema Caravana exhibeix pel·lícules d'animació seleccionades d'arreu del món i estarà a la plaça de l'Ajuntament de València aquest diumenge
29 setembre 2019 11:36h
El pròxim dilluns la 'Puck' arribarà a la UPV. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Puck Cinema Caravana arriba aquest diumenge, 29 de setembre, a la plaça de l'Ajuntament de València i dilluns, 30 de setembre, a la Universitat Politècnica de València (UPV) per a "despertar la passió pel cinema d'animació".

La caravana, reconvertida en sala de projecció, alberga en el seu ventre "un cinema minúscul, potser el més petit del món", ja que només caben set persones al seu interior.

Oberta per a tots els públics, es pot visitar diumenge, d'11 a 14 i de 17 a 20 hores, a la plaça de l'Ajuntament de València, detalla l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en un comunicat recollit per Europa Press.

Amb l'inici de les celebracions del Dia Internacional de l'Animació, la caravana Puck s'instal·larà aquest dilluns a la Facultat de Belles Arts de la Politècnica, d'11 a 14 i de 16 a 19 hores.

Puck exhibeix pel·lícules d'animació seleccionades d'arreu del món, tot buscant entre l'inesgotable fons artístic que ha produït el gènere al llarg del temps.

L'objectiu és tant despertar la passió pel cinema d'animació com, simplement, recuperar l'experiència del cinema d'una forma particular i gaudir un instant d'una xicoteta gran obra audiovisual.

La presència de la caravana coincideix amb l'inici d'una sèrie d'activitats relacionades amb el món de l'animació, com ara les jornades professionals internacionals 'Cartoon Springoboard' i el festival 'Prime the Animation! 10 Años de cine ambulante'.

Deu anys de vida

Com a complement, Belles Arts inaugura a la sala Josep Renau de la facultat de la UPV una exposició que recorre la trajectòria de la Puck Cinema Caravana des dels seus inicis el 2009 fins al 2019.

Aquesta mostra pretén donar visibilitat a un projecte de didàctica del cinema que compta amb l'inconfusible estil gràfic de Carles Porta per a generar un espai màgic, obert al públic de totes les edats, des del qual recuperar l'experiència del cinema i despertar la passió per l'animació. L'exposició es pot visitar des d'aquest dilluns fins al 31 d'octubre.

next