Una grua de grans dimensions inicia la retirada del ferri encallat a Dénia

Capitania Marítima ha autoritzat que es duga a terme la primera etapa del pla de remoció del buc
30 agost 2019 17:32h
Baleària i l'equip especialitzat d'Ardentia Marine s'han compromés a deixar el lloc en el mateix estat en què es trobava abans de l'incident. / EUROPA PRESS

DÉNIA. Baleària i l'equip especialitzat d'Ardentia Marine han començat els treballs per a retirar el ferri ràpid Pinar del Río, que va encallar en l'escullera nord del port de Dénia (la Marina Alta) el 17 d'agost. D'aquesta manera, es faran els treballs des de terra mitjançant una grua mòbil de grans dimensions que permetrà hissar les seccions del buc.

Capitania Marítima i Ports de la Generalitat Valenciana han donat llum verda a la primera etapa del pla de remoció del buc, ja que és l'alternativa "més viable i segura", ha assenyalat la companyia en un comunicat.

Per tant, s'ha desestimat l'opció del reflotament, a causa de la gran dificultat que presenta la zona pel poc calat i la presència dels blocs de l'escullera, i a causa de la deterioració estructural que ha patit el casc per les inclemències meteorològiques dels últims dies.

L'empresa especialitzada Ardentia Marine farà els treballs des de terra mitjançant una grua mòbil de grans dimensions, que permetrà hissar les seccions del buc. A més, la companyia hispana-holandesa té previst col·locar una barrera marina al voltant del buc per a tancar el perímetre i garantir en tot moment la seguretat i el trànsit del canal d'entrada al port de Dénia, així com evitar qualsevol perjudici mediambiental, ha assegurat.

El buc romandrà amarrat i assegurat a les roques del dic durant tot el temps que duren els treballs. Totes dues empreses s'han compromés a reparar qualsevol desperfecte que puga patir l'escullera nord durant el transcurs dels treballs i, una vegada finalitzada la remoció, deixar el lloc en el mateix estat en què es trobava abans de l'incident, ha detallat.

next