Una marxa nocturna recorre el centre de València contra les violències masclistes

L'acció ha tingut lloc amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència cap a la Dona
24 novembre 2019 19:37h
La  marxa es va realitzar la nit del dissabte. / EP

VALÈNCIA (EP). Una marxa nocturna de dones ha recorregut aquest cap de setmana els carrers del centre de València per a denunciar les violències masclistes i reivindicar el dret a "ser lliures" i "no valentes", amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència cap a la Dona, que se celebra aquest dilluns.

La manifestació, convocada per Assemblea Feminista de València sota el lema 'Prenem la Nit', ha exigit durant la nit del dissabte al diumenge que les dones tinguen "vides lliures de violència" i "no tinguen por de tornar a casa" a la nit.

Segons l'organització, més de 400 manifestants es van congregar en la plaça de Sant Valero, en el barri de Russafa, per a participar en aquesta marxa amb l'objectiu de denunciar les violències masclistes, amb especial èmfasi en les agressions que es produeixen sota l'empara de la nit o en contexts d'oci.

La protesta ha inclòs una asseguda enfront de la discoteca Indiana, on una jove va denunciar una agressió sexual grupal el mes de setembre passat. Enfront de l'establiment, van cridar consignes i missatges en contra de les agressions masclistes, ha explicat el col·lectiu en un comunicat.

A continuació, la marxa va continuar fins a endinsar-se als carrers del barri del Carme, es van llegir els noms i l'edat de les prop de noranta víctimes mortals de la violència masclista el 2019, incloent-hi nens i nenes assassinats. En la plaça del Tossal, la marxa va culminar amb una actuació del Cor Feminista Dóna Veu i d'integrants de la Jove Muixeranga de València.

Assemblea Feminista ha denunciat que al voltant de "20 activistes van ser identificades" per agents de la Policia Nacional quan es va dissoldre la marxa, que "va transcórrer amb total normalitat". El col·lectiu considera que aquests fets són "un exemple de repressió policial" i un "intent d'atemorir" les manifestants.

next