Una nova aliança entre entitats valencianes vol promoure el consum de productes ecològics

Mercavalència, el CAECV i la Regidoria d'Agricultura i Pobles de València s'uneixen per a fomentar un model alimentari sostenible al nostre territori
25 febrer 2019 19:10h
A partir de la signatura d'aquest acord s'engegaran diverses iniciatives comunes. / CAECV

VALÈNCIA. El president de Mercavalència, Carlos Galiana; la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo i el president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, han signat un acord aquest dilluns que marca un important impuls per als productes ecològics en el nostre territori.

El protocol s'emmarca en l'estratègia agroalimentària València 2025 que contempla la transició cap a un model alimentari sostenible per a la ciutat. Aquest acord suposa una aliança per al foment de l'agricultura ecològica en tota la seua cadena de valor, és a dir, producció, distribució, transformació i consum.

Les tres entitats signatàries cobreixen pràcticament tota la cadena. Per aquest motiu, el seu treball en comú garanteix accions integrals que acosten aquesta alimentació sana i de qualitat a tota la ciutadania d'una "manera justa, democràtica i respectuosa amb el medi ambient".

"Entre les línies d'acció que donen contingut a l'Estratègia Alimentària València 2025 es troba el foment d'una cultura alimentària més responsable i sostenible, i les tres entitats tenen en el seu desenvolupament un paper fonamental", ha assegurat Consol Castillo.

Per a Carlos Galiana, "aquest acord respon a la necessitat de crear aliances per a la consecució d'objectius, com a marca l'ODS 17, només unint esforços serem capaços d'aconseguir un sistema alimentari capaç de respondre als compromisos del Pacte de Milà i el Pacte Intervegas".

Mentre que el president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), José Antonio Rico, ha indicat que "amb la signatura d'aquest protocol estem fomentant la producció, comercialització i el consum d'aliments ecològics". "Per a nosaltres –ha continuat–, qualsevol acostament entre el consumidor i el productor ecològic és un nou pas cap a l'entorn rural".

A partir de la signatura d'aquest acord s'engegaran diverses iniciatives comunes emmarcades en tres eixos: promoure la producció, distribució, transformació i comercialització de productes ecològics entre els usuaris de Mercavalència, tant majoristes com de la Tira de Comptar. A més, es vol promoure el consum d'aliments ecològics per la ciutadania així com pel sector de la restauració. Així mateix, es pretén elaborar, publicar i difondre material divulgatiu sobre l'àmbit de col·laboració.

next