"Una sola decisió no desllueix una trajectòria de quatre anys": l'entrevista d'Oltra en À Punt en 10 frases

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha sigut convidada als informatius de la televisió l'endemà de l'anunci de l'avançament electoral
5 març 2019 21:21h
Mónica Oltra ha sigut entrevistada aquest dimarts a la nit als informatius d'À Punt. / TWITTER MÓNICA OLTRA

VALÈNCIA. Els serveis informatius d'À Punt han rebut aquest dimarts a la nit al seu plató la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. L'entrevista s'ha produït l'endemà de l'anunci per part del president Ximo Puig de l'avançament electoral per al dia 28 d'abril. El president ja va ser convidat aquest dilluns al mateix programa.

Aquestes són les 10 frases o fragments més destacats de la conversa amb Oltra:

1. "No he pogut parlar amb Puig després del dia d'ahir".

2. "5.746 decisions en favor del poble valencià per unanimitat no s'entelen per una sola que no. 5.746 decisions, això és el Botànic. Una decisió no desllueix una trajectòria de quatre anys".

3. "En la nostra opinió [de Compromís], l'avançament no respon als interessos del poble valencià. En realitat estem supeditant-nos al debat espanyol, que en aquests moments és molt tòxic. Per a nosaltres, no és un argument vàlid dir que les eleccions es valencianitzaran".

4. "La campanya no serà en clau valenciana perquè estarà molt tenyida del debat nacional. Però, per a això està Compromís, per a valencianitzar-la. Ningú, ni des de Madrid ni des de Barcelona, ens diu què hem de fer. Nosaltres defensem els interessos dels valencians i de les valencianes que ens han posat ahí".

5. "La reedició d'un pacte del Botànic depén dels resultats del 28 d'abril. Si les forces polítiques que produírem el canvi el 2015 tenim la majoria parlamentària, òbviament hi haurà un govern que represente eixe canvi del 2015. I nosaltres, òbviament, volem obtindre el màxim suport i liderar eixe govern des de la Generalitat. Intentarem amb totes les nostres forces presidir eixe govern".

6. "Estic dolguda per les formes. Sóc una persona a qui li agrada molt treballar pels afectes i considere que les formes no eren les adequades. En la conversa amb el president [aquest dilluns al matí], ell em diu que té dubtes i que no té presa la decisió encara. Jo, òbviament, no em relacione amb el president a través dels mitjans de comunicació, em relacione mirant-lo als ulls. Però m'ho va dir per telèfon a les 3 i mitja de la vesprada."

7. "Com que hi havia dubtes legals, els vaig exposar com a simple advertència l'aspecte de la disposició addicional quinta de la Loreg. Però jo no tenia dubte sobre el vot de qualitat del president. Eixa advertència està feta. Si ningú presenta un recurs, votarem el 28 d'abril".

8. Preguntada sobre la reunió del ple del Consell i la posició dels membres de Compromís: "Nosaltres no som de trencar, som del diàleg, de l'acord, de l'enteniment. Som i serem lleials al pacte del Botànic des del minut zero fins al final".

9. "El desafiament més gran a què s'enfronta la humanitat és el canvi climàtic, i se'n parla ben poc en política. Hem de parlar d'eixes coses".

10. "El 8 de març demostrarem que, si les dones parem, el món es para. Direm que les dones som les qui sostenim, també, aquest món."

next