Una professora diu que saber català l'ha ajudat a trobar treball i l'entrevistadora de l'INE li respon "quin horror"

La docent denuncia que l'enquestadora de l'Institut Nacional d'Estadística va mostrar el seu rebuig quan li va dir que el català era una competència clau per a trobar treball
14 desembre 2019 09:30h

VALÈNCIA. Un nou cas de catalanofòbia. I en aquesta ocasió esquitxa un organisme públic. Una doctora en Educació i professora de l'ensenyament públic a un poble de Castelló ha denunciat que una entrevistadora de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha mostrat el seu estupor quan ha assegurat que saber català ha sigut un aspecte fonamental per a trobar treball.

Segons explica Teresa en el seu perfil de Twitter (@Be_cal_), l'INE s'ha posat en contacte amb ella per a realitzar-li una entrevista emmarcada en un estudi d'inserció laboral. En un moment del qüestionari telefònic, l'entrevistadora li pregunta quines capacitats l'han ajudat a trobar treball i Teresa respon que "el coneixement del català". Acte seguit a l'altre costat del fil telefònic s'escolta: "Quin horror".

La denunciant assegura que el comentari de l'enquestadora de l'INE "se li ha clavat a l'estómac" i que malgrat que no calia donar-li explicacions li va dir que li semblava "obvi" que saber català era una competència necessària per a trobar treball, ja que és "professora de Secundària a la Comunitat Valenciana i es demana el coneixement de la llengua pròpia". A més a més, Teresa explica que al poble on està l'institut on treballa pràcticament sols es parla català.

A aquest comentari, l'entrevistadora també contesta. I en els mateixos termes que abans: "Em segueix semblant un horror; ja hi ha una llengua pròpia".

Teresa narra que després d'aquests comentaris ha seguit responent l'enquesta de manera més "distant" i assenyala que si no va penjar la telefonada era esperant que al final de l'entrevista hi haguera una enquesta de satisfacció. Teresa, però, no va poder qualificar la telefonada i per això va decidir fer pública la denúncia en xarxes socials.

next