Una vintena d'activistes nus protesta contra l'ús de pells d'animals en la indústria pelletera

Els protestants han tractat de "conscienciar" la població de l'"enorme nombre d'animals que s'utilitzen per a confeccionar un sol abric de pell"
29 desembre 2019 16:51h
Els representants d'aquest col·lectiu, completament nus, ruixats amb sang artificial i amuntegats uns damunt d'uns altres "com queden els cossos dels animals sense vida una vegada els han arrancat la seua pell". / EUROPA PRESS

ALACANT (EP). Una vintena d'activistes de l'organització per la defensa dels animals AnimaNaturalis ha realitzat aquest diumenge a Alacant una acció de protesta contra l'ús de pells d'animals en la indústria pelletera.

Els representants d'aquest col·lectiu, completament nus, ruixats amb sang artificial i amuntegats uns damunt d'uns altres "com queden els cossos dels animals sense vida una vegada els han arrancat la seua pell", han denunciat d'aquesta manera que "els milions d'animals que anualment són maltractats i assassinats" per aquesta indústria, ha indicat l'organització.

Amb aquesta acció ha tractat de "conscienciar" la població de l'"enorme nombre d'animals que s'utilitzen per a confeccionar un sol abric de pell" i de la "crueltat amagada després de la indústria pelletera".

La coordinadora del col·lectiu a Alacant, Lídia Gelardo, ha destacat, en declaracions a Europa Press, que "cada vegada més països moderns prohibeixen les granges pelleteres" i ha lamentat que no obstant això "Espanya eludeix discutir el tema".

Així mateix, ha assegurat que "ja és hora d'equiparar la legislació espanyola a la d'altres països de l'entorn europeu". "Vestir pells d'animals no sols és ineficient i anacrònic, sinó que intensament cruel amb els animals", ha agregat Gelardo. El col·lectiu ha explicat que més de 32 milions d'animals són sacrificats només a la Unió Europea per a comercialitzar amb la seua pell.

"Des de 2007 països com el Regne Unit, Itàlia, Àustria, Croàcia, Grècia, República Txeca, Suècia, Alemanya i Holanda han anat prohibint les granges pelleteres, així com incrementant les seues normatives referents a la protecció animal", ha asseverat l'entitat, al mateix temps que ha destacat que "a principis de febrer de 2019, Los Angeles es va transformar a la ciutat més important del món que prohibeix per complet la comercialització de pells d'animals".

Així mateix, l'organització ha denunciat que "en les granges pelleteres els animals passen la seua vida tancats en xicotetes gàbies fins que són gasats o electrocutats via bucal o anal, per a després passar a ser dessagnats i esbocinats". "La majoria d'ells encara estan conscients en aquest moment, per la qual cosa poden sentir com la seua pell és arrancada dels seus cossos", ha afegit AnimaNaturalis.

next