Unanimitat política per a demanar al Consell que amplie a 3 les hores d'Educació Física

La comissió d'Educació a les Corts aprova una proposta que insta la Conselleria a elevar el número d'hores setmanals de l'assignatura en tota la Primària i l'ESO
14 novembre 2019 14:17h
La proposta insta a elevar a 3 les hores d'Educació Física en tots els cursos d'ensenyament obligatori. / GVA EDUCACIÓ

VALÈNCIA (EFE). Les Corts Valencianes han aprovat per unanimitat demanar al Consell que l'assignatura d'Educació Física s'incremente a tres hores setmanals en tots els cursos en les etapes de Primària i Secundària, i que es promocione en Batxillerat i en els diferents cicles de Formació Professional Bàsica.

La iniciativa, presentada per Ciutadans (Cs) i debatuda en la comissió d'Educació i Cultura d'aquest dijous, 14 de novembre, proposa, a més, reforçar el valor de l'esport, desenvolupar un esport igualitari i incrementar la formació per al professorat d'Educació Física en l'atenció a l'alumnat amb discapacitat.

També planteja millorar les instal·lacions esportives dels centres educatius públics, potenciar el seu ús fora de l'horari lectiu al llarg de tota la setmana i garantir l'accessibilitat per a promoure l'esport inclusiu.

Des de les Corts han demanat també crear i convocar amb la periodicitat suficient una taula autonòmica per l'educació física on estiguen representats tots els actors que estan relacionats amb el sector amb la finalitat d'estudiar propostes tècniques per a abordar una solució estratègica del futur de l'educació física.

Així mateix, es proposa col·laborar de forma activa amb les diferents federacions esportives amb la finalitat de desenvolupar programes d'activitats esportives en els centres escolars com a mitjà per a fomentar l'esport entre els joves valencians.

La diputada de Cs Rosa Menor ha destacat que els escolars i joves "haurien de realitzar, com a mínim, seixanta minuts diaris d'activitat física, combinada amb una adequada alimentació", i ha lamentat que el temps destinat actualment a aquesta matèria a Espanya siga "molt inferior".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next