Unides Podem Esquerra Unida proposa crear una llei de preus mínims al camp per a acabar amb la crisi citrícola

La coalició proposa utilitzar la PAC per a fomentar l'ocupació de joves al camp
8 abril 2019 14:07h
La proposta arriba després que el sector es manifestara a València per a demanar solucions. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Unides Podem Esquerra Unida proposa una llei de preus mínims en el camp que assegure la rendibilitat de la producció agrícola en relació al tipus de cultiu, zona de plantació, cost de producció i de distribució.

Aquesta és una de les propostes que plantegen "per a atallar la crisi que viu el sector citrícola valencià que tenim des de fa anys i que ha crescut en els últims per l'augment de les importacions de fruita i verdura de l'estranger".

Un dia després de la manifestació convocada pel sector a València, des d'Unides Podem expliquen que eixa llei s'impulsarà tant des de les Corts com des del Congrés i el Parlament Europeu "amb la intenció de dur a terme una bateria de mesures que han de realitzar-se necessàriament en coordinació amb l'administració central, com l'activació de les clàusules de salvaguarda dels tractats europeus, l'aplicació de les sancions per vulneració de la Llei de Cadena Alimentària o el reforç de les fronteres per a evitar l'entrada de productes fitosanitaris prohibits a Espanya".

D'altra banda, la coalició proposa destinar més recursos a la recerca i desenvolupament de l'agricultura tant pel que fa a cultius i plantacions com a eines i productes per a avançar cap a un model més sostenible, eficient i rendible. Combinant això amb la riquesa del sòl i ajudes públiques per a un "reciclatge" més àgil, la formació assegura que el camp valencià podria "tornar ràpidament a ser un motor econòmic com ho ha sigut fins fa poc".

Unides Podem Esquerra Unida també proposa aprofitar el marge d'aplicació de la PAC a nivell autonòmic per a dirigir-la a ocupació agrícola per a joves, dones del món rural i a la lluita contra la despoblació. A més, planteja la necessitat de fomentar a través de cooperatives o associacions d'agricultors la unió de terres amb la finalitat de planificar i gestionar plantacions de major extensió.

Finalment, la coalició vol dotar al sector d'una estructura representativa i eleccions en les quals participen sindicats, cooperatives i associacions.

next