Unides Podem-Esquerra Unida vol reeditar el govern de la Nau i confia a créixer en regidors

La candidata a l'Alcaldia de la formació morada, María Oliver, defensa que el grup desenvoluparà "polítiques municipals no regionalistes" en la següent legislatura
8 maig 2019 18:17h
Oliver confia que la formació cresca en representació en les eleccions municipals del 26 de maig. / UNIDES PODEM

VALÈNCIA. Unides Podem-Esquerra Unida vol formar part d'una reedició del govern de la Nau després de les eleccions del 26 de maig. La coalició liderada per María Oliver aspira a créixer en regidors per a ser una "força decisiva en la transformació profunda" de València.

Sota el lema 'La València que cuida', la candidata a l'Alcaldia de València per Unides Podem-Esquerra Unida ha donat a conéixer les línies programàtiques de la campanya de la formació. A la seu de la formació a València, María Oliver, junt amb la il·lustradora Virginia Lorente, ha presentat el dibuix de la ciutat que la coalició morada vol desenvolupar a partir del 26 de maig.

"Després d'una legislatura de transició on hem intentat virar la nau", tal com l'ha qualificada Oliver, ara toca "encarar les polítiques cap a la València que cuida", ha indicat l'alcaldable. El repte és aplicar "canvis en profunditat", ha reclamat, un viratge que compta amb diferents eixos estratègics vinculats al concepte de tindre cura.

Unides Podem-Esquerra Unida "farà polítiques municipals no regionalistes", ha indicat Oliver, ja que la formació a la ciutat confia que el grup liderat per Pablo Iglesias al Congrés "reivindique" les necessitats de la ciutat. Tanmateix, ha advertit que el paper del partit a Madrid a l'hora d'atendre les demandes de la ciutat no passa per "tindre municipis millors, sinó per atendre millor la ciutadania".

Malgrat que l'objectiu és reeditar el govern de la Nau, Oliver ha assegurat que seguiran sent crítics amb allò que ateny a l'ampliació del port. / UNIDES PODEM

I, tal com ha matisat Oliver sobre el concepte de municipalisme no regionalista, la formació vol una "cogestió" de l'Administració pública entre la gent i les institucions; una ciutat policèntrica, que es desecentralitze en els seus barris i que millore els equipaments i serveis allà on són més necessaris; una posada en el centre de les persones i del bé comú; una actuació de forma coordinada contra el canvi climàtic; una generació de beques de segona oportunitat per als joves que han abandonat els estudis, i una construcció d'habitatges públics assequibles i ajudes al lloguer per a pal·liar "la insuportable bombolla de preus que expulsa la gent dels seus barris".

Oliver ha assegurat que, encara que l'objectiu de la seua formació és sumar més representació a l'Ajuntament de València –el 2015, sota les sigles de Podem, va aconseguir tres regidors– i reeditar el govern de la Nau, seguiran "sent crítics" en qüestions com la gestió i ampliació del port o l'ús de l'horta de València.

next